fbpx

Jessica Uljee: Mijn reis met HSP

Dit artikel is geschreven door Jessica Uljee, een van onze Aser-methode therapeuten. Meer over haar lees je op de pagina over Jessica.

Aser-methode therapeut Jessica UljeeIk zit achter m’n laptop en lees de vraag die Bas van Pelt me stelt: kun je een stukje schrijven over je eigen ervaring met HSP (hoogsensitiviteit)?

De eerste gedachte die door m’n hoofd schiet is: ik ben toch helemaal niet zo gevoelig? Maar als ik even nadenk klopt dat antwoord niet. Ik ben hartstikke HSP.

Fantastisch! Vroeger niet altijd zo ervaren. Voor ‘dingen aanvoelen’ was bij ons thuis niet zo heel veel ruimte, nou ja, misschien was die er wel, maar het kreeg gewoon niet zoveel aandacht. En daarmee verleerde ik het.

Sterker nog, ik verloor de gevoeligheid voor mezelf. Keihard werd ik voor mezelf en m’n lijf. Dat diende maar gewoon te doen wat ik wilde en dat moest zich niet zo aanstellen. En zo kwam ik met allerlei pijnklachten uiteindelijk in de WAO.

Het lukte me de pijnklachten onder controle te krijgen en zo kon ik weer aan het werk. Maar toen onze kinderen nog op de lagere school zaten en ik hielp bij het overblijven, had ik vaak de rest van de middag nodig om bij te komen.

De grote ommekeer kwam toen ik begon aan een massage opleiding. Voelen, olie op huid, wat was dat fantastisch! Alsof ik in een warm bad stapte.

En zo leerde ik het opnieuw.

En omdat ik het nu zo fantastisch vind word ik er iedere dag weer een beetje beter in.

Pijnklachten heb ik niet meer. Doordat ik opnieuw leerde welke energie van mij is en welke van een ander. Met name tijdens de opleiding (tot tuina massage-therapeut en acupunctuur) kon ik soms van het ene op het andere moment volledig leeg gezogen worden doordat er iets gebeurde met de energie van een ander.

Nu is m’n gevoeligheid juist een geweldige tool die ik actief inzet tijdens m’n behandelingen van klanten. Het vergroot enorm de effectiviteit die m’n behandelingen hebben. En daarmee ook het resultaat en mijn gevoel van tevredenheid en dankbaarheid.

HSP? Fantastisch! Doe er je voordeel mee!

Jessica Uljee

Jessica Uljee

Aser-methode therapeut en Craniosacraal therapeut (i.o.). ""Heling begint bij het erkennen van je overtuigingen die achter je klachten zitten. Zodra je die erkent en durft te voelen, maak je ruimte voor natuurlijke heling".

Wat is overdracht, uitleg hoe overdracht werkt

Wat is overdracht?

We spreken van overdracht als je veel heftiger op een situatie reageert dan normaal, doordat de situatie een oude herinnering en patroon triggert. Vervolgens reageer je vanuit de activatie, emotie en manier van denken die

Lees het volledige artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches