Emotionele stagnaties in de Fascia

Qi stagnatie losmaken met Yin Yoga

Alles is Qi. Dat weten we. De Energie stroomt door de meridianen, maar ook door de fysieke weefsels. Voornamelijk in het verloop van het interne bindweefsel (de fascia). Als de Qi in de fascia stagneert, kun je dat met acupunctuur in beweging krijgen. Maar vaak werkt het een stuk sneller als je dit combineert met een fysieke aanpak.

Wil jij:

  • De fysieke stromen van Qi leren begrijpen?
  • Het effect van houdingen leren op het openen en sluiten van de meridianen?
  • Specifieke ademhalingstechnieken leren waarmee je cliënten op een natuurlijke wijze vanuit hun hoofd naar hun lichaam gaan en de energie in beweging brengen?
  • Bewegingsoefeningen leren die je cliënten zelf kunnen uitvoeren om de stroming van Qi in de verschillende Zhang Fu te verbeteren?
  • Praktische tools aan je pakket toevoegen waarmee je je cliënten meer zelf aan het werk kunt zetten en hun autonomie kunt versterken?
  • Een heerlijke dag ervaren waarin je veel nieuwe technieken leert en tegelijk heerlijk ontspant en dichter bij jezelf komt?

Dan is dit de juiste nascholing voor jou.

In deze leergang leer je hoe de energie van de meridianen door het bindweefsel loopt. Je leert een bewegingsmethode die precies de stroming van de meridianen én de fascia volgt.

Het is een praktische leergang, waarbij je vooral veel zelf gaat ervaren. Per element doen we verschillende Yin Yoga oefeningen. De kennis is direct toepasbaar in de praktijk. Je zult merken dat je na deze nascholing veel meer bewust bent van de invloed van de fascia op de Qi en op het fysieke lichaam.

Zo werken patronen in je brein

Direct Aanmelden

Wanneer: donderdag 28 november
Tijd: 10.00u tot 17.00u
Waar: Alkmaar
Investering: € 299,- inc btw

Als je je voor 18 oktober aanmeldt betaal je slechts € 249,- inc btw.

Accreditatie:
NVA: aangevraagd
Zhong: aangevraagd

Inhoud van de nascholing

In deze acupunctuur nascholing behandelen we natuurlijk de theorie, maar gaan we vooral veel zelf ervaren:

  • Waar er stagnaties zijn in jouw fascia en meridianen, hoe dit aanvoelt en hoe je deze op een zachte manier in beweging kunt krijgen,
  • Hoe Qi en emoties opgeslagen worden in de fascia,
  • Hoe Qi stagnatie in de fascia kan leiden tot fysieke klachten; van hernia-achtige klachten tot reumatische aandoeningen tot hyperventilatie en depressie,
  • Hoe je je cliënt kunt leren de Qi in de meridianen te bewegen, oude emoties los te laten en zo ruimte te maken om weer Vrij te Leven.

Voor wie

Deze nascholing is het meest geschikt voor therapeuten met al enige jaren ervaring. Ervaring met Yoga is niet vereist.

Maar het belangrijkste is dat je oprecht geïnteresseerd bent in waarom mensen doen wat ze doen en hoe klachten nu echt ontstaan. Niet vanuit een TCM-kader, maar los van alle kaders die de verschillende therapievormen zichzelf opleggen.

De Aser-methode is gericht op cliënten die zelf aan hun herstel willen werken. Aser-therapeuten hebben niet als focus om hun cliënten een lekkere behandeling te bieden, maar zijn gericht op het maken van een positieve impact in het leven van hun cliënten.

Een fysieke aanpak met een Mentale, Emotionele en Energetische werking

De waarde van Yin Yoga

Inmiddels heb ik aan meer dan 100 mensen les gegeven waaronder ook een groep mensen met ongeneeslijke ziekte. Het herstel wat ik hier zag was groots.

Emotioneel en Fysiek explodeerde er een hoop in deze ruimte. Door de emotionele lading ruimte te geven en te voelen welke sensaties dit in het lichaam meebrengt kunnen mensen emoties loslaten en ontstaat er weer ruimte in het lichaam.

Doordat de Qi weer gaat stromen zie je zowel op mentaal als op fysiek en emotioneel vlak direct verandering optreden.

Yin Yoga is gebaseerd op de 5 elementenleer uit de Chinese geneeskunde en op de werking van de fascia. Door te werken op het dieper liggende bindweefsel en de fascia werken we in op de meridianen. Deze meridianen lopen over dezelfde lijnen als de fascia. Hierdoor heeft yin yoga een werking op het fysieke en energetische lichaam.

Door de diepe stretches geven we de energie en daarmee de emoties die gekoppeld zijn aan de organen de ruimte om er te zijn. Hierdoor kun je emoties makkelijker loslaten en ontstaat er weer ruimte in het lichaam.

De waarde van yin yoga is groots. Tijdens mijn lessen leer ik mensen hoe zij zelf hun adem en diepe stretches kunnen gebruiken als innerlijke healing tool. Door steeds meer prikkels van buitenaf en denkpatronen zijn mensen de verbinding met het natuurlijke ritme kwijtgeraakt. Yin Yoga helpt je om dit weer te vinden, emotionele stagnaties op te heffen en weer ruimte te vinden om Vrij te Leven.

Leer hoe je vanuit de beweging van de fascia de Qi kunt bewegen en je cliënt kunt leren zichzelf te behandelen:

Over de docenten

Joyce Mol

Yin Yoga heeft me geholpen bij het herstel van mijn whiplash klachten en PTSS na een auto-ongeluk. Nekklachten, een evenwichtsorgaan dat uit balans was, angstklachten haalde me volledig onderuit. Ik maakte me zorgen over het herstel, omdat er mensen zijn die voor altijd last hebben van whiplash klachten. Ik wilde niet de rest van mijn leven met pijn rondlopen. Tijdens de revalidatie kwam ik in aanraking met Yin Yoga.. Ik was nog niet helemaal hersteld, maar begon direct de verschillen op te merken. De pijn werd minder en mijn evenwicht kwam langzaam terug. Door langzaam te voelen welke trauma’s en emoties er in mijn lichaam lagen opgeslagen kon ik weer werken aan herstel. Ademwerk, diepe stretches en meditatie hebben me geholpen pijn en trauma uit mijn lichaam te verwijderen.

Dit waarnemen voelde voor mij als een wonder. Met behulp van mijn adem en diepe stretches kon ik mijn eigen lichaam helen met tijd en aandacht. Wat als ik andere mensen zou kunnen helpen met hun klachten? Toen besloot ik om zelf een Teacher Training  te volgen. Inmiddels ben ik al een aantal trainingen verder. Maar Yin Yoga blijft toch de basis in dit traject. Later volgde ik verschillende andere trainingen om meer diepgang, kracht en flexibiliteit te krijgen.

“Ik geloof dat we veel meer kunnen dan we denken. Als we in onszelf durven te geloven en de beperkende overtuigingen van onszelf en anderen loslaten kunnen we alles bereiken wat we dromen.

Het is mijn missie om jou te helpen beseffen dat er een onuitputtelijke bron van kracht en inspiratie in jou zit. Ik laat je zien hoe je los kunt komen van beperkende overtuigingen, ik leer je te dromen en je dromen waar te maken.”

In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Al in mijn stages fascineerde het me waarom de een snel herstelde en de ander allerlei complicaties ontwikkelde, ook al deden ze hetzelfde. Vanaf het begin van mijn carrière als fysiotherapeut en later als acupuncturist en coach ben ik op zoek gegaan naar de mechanismen die dit kunnen verklaren.

Via neurofysiologie, neuropsychologie, boeddhisme, Taoïsme, cranio-sacraal therapie, osteopathie, nlp en nog veel meer technieken ben ik uiteindelijk tot de inzichten gekomen van waaruit ik nu werk.

Inmiddels heb ik een eigen methode ontwikkeld, een boek geschreven en durf ik te zeggen dat ik een expert ben op het gebied van helen door je zelf te veranderen. In mijn praktijk behandel ik geen klachten. Ik help mensen te veranderen, waardoor hun klachten vanzelf verdwijnen.

Bas van Pelt

Leer hoe Qi stagneert in de fascia en hoe je dit in beweging krijgt:

Aser methode

Deze leergang is onderdeel van de Aser methode. De Aser methode richt zich niet alleen op de oorzaken van klachten in het lichaam, maar juist ook op de achterliggende emotionele patronen.

Bijna al onze reacties zijn automatisch. Als je iemand ziet lopen op straat weet je direct of je die persoon mag of niet. Evolutionair gezien, als je op de savanne loopt en je ziet een bruine pluk haar boven het gras uitsteken, begin je direct weg te rennen want het zou wel een leeuw kunnen zijn.

Maar wat bepaalt welke reactie we dan vertonen? Wat zijn de triggers van onze patronen?

Dat zijn onze onderdrukte emotionele herinneringen.

De enige manier om echt Vrij te leven, om te kunnen zijn wie we echt zijn, los van stress en al onze oude patronen, ons maximale potentieel bereikend, is door de triggers van onze patronen te veranderen.

Door onze onderdrukte emotionele herinneringen omhoog te laten komen, te ervaren en los te laten.

De Aser methode doet dit door een combinatie van de oorspronkelijke acupunctuur, cranio-sacraal therapie, hypnotherapie, en coaching.

 

Praktische informatie

Ik zie je graag in ons mooie Alkmaar voor de nascholing acupunctuur: Emotionele stagnaties in de fascia – Qi stagnatie losmaken met Yin Yoga​. Het wordt een interactieve dag waarin je vooral veel zelf gaat ervaren en je heel praktische tools leert om direct mee te geven aan je cliënten.

Aangezien we individuele aandacht en ruimte voor je vragen belangrijk vinden, hebben we een beperkt aantal plaatsen, dus meld je aan voor we vol zitten:

Wanneer: 28 november,
Tijd: van 10:00u tot 17:00u,
Locatie: Alkmaar,
Investering: € 299,- inc. btw (247,11 ex),
Als je je voor 18 oktober aanmeldt, betaal je slechts 249,- inc btw

Inclusief Lunch (vegetarisch) en Koffie en Thee,

Accreditatie: NVA aangevraagd, Zhong aangevraagd.

Ik kom naar de nascholing:

Veel gestelde vragen

Accreditatie bij de NVA en bij de Zhong is aangevraagd.

Het gaat voor ons te ver om voor elke mogelijke beroepsgroep van tevoren accreditatie aan te vragen. Maar als je ons mailt met de naam van je beroepsgroep, kunnen we altijd kijken of het voor ons makkelijk te realiseren is om ook bij hen accreditatie aan te vragen.

We werken met verschillende locaties samen. Afhankelijk van het aantal deelneemers kiezen we voor een bepaalde locatie. Alle locaties zijn altijd goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto.

Tijdens ne nascholing doen we ook rollenspellen. Hiervoor is het nodig om begrip te hebben van de acupunctuur en de meridianen. Ben je geen acupuncturist, maar wil je wel de nascholing volgen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Waarschijnlijk weet je al wat de fascia is en wat de fysieke werking er van is. In deze scholing gaan we hierop verder. We kijken naar de emotionele en energetische functies van de fascia. Je leert hoe de fascia zich verhoudt tot de meridianen en je leert Qi stagnatie vanuit de fascia op te lossen.

Daarnaast leer je vooral effectieve tools die je direct kunt meegeven aan je cliënten waarmee zij zelf hun stagnaties aan kunnen passen en hun Qi beter kunnen laten stromen.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen