Groei naar Vrij Leven | Persoonlijke groei vanuit verbinding

Vrij Leven - Persoonlijke Groei

 • Heb je al veel gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en voel je dat het tijd is om jezelf weer een stuk groei te gunnen?
 • Zit je lekker in je vel, maar ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer in je zit? Wil je vanuit deze nieuwsgierigheid de volgende stap maken op jouw levensreis?
 • Loopt alles eigenlijk heel fijn, maar vind je het boeiend om te ontdekken wat er verder nog mogelijk is en te onderzoeken hoe je nóg vrijer kan gaan leven? Om echt next level te gaan in je persoonlijke ontwikkeling?
 • Herken je je eigen patronen en belemmerende overtuigingen steeds sneller, en voel je dat er wel weer een laag mag worden afgepeld?
 • Investeer je graag in jezelf, maar heb je al zoveel ervaren en geleerd dat het soms moeilijk is activiteiten te vinden die voldoende verdieping bieden?
 • Ben je oprecht trots op wat je al bereikt hebt, maar wil je er gewoon nóg meer uithalen? Ben je klaar voor nog meer geluk, verwondering en positiviteit?

Als je aan alles voelt dat het tijd is voor de volgende stap, wees dan van harte welkom! Ik neem je mee op het volgende stukje van jouw reis. Zodat je nog dichter bij jezelf komt en nóg vrijer, kleurrijker en lichter gaat leven.

Kom in je kracht en sta sterk

Een liefdevol en kleurrijk proces

Bas van Pelt geniet en leeft Vrij

Ik ben Bas van Pelt en ik help je graag om te onderzoeken hoe je je leven nóg mooier kunt maken. Ik geloof dat je gelukkig wordt als je helemaal jezelf kunt zijn en kunt doen wat jij diep van binnen het liefste wilt. Als je echt naar je eigen gevoel kunt luisteren en hier je leven naar inricht.

Jij hebt waarschijnlijk ‘je werk’ al wel gedaan. Je hebt je losgemaakt uit de verwachtingen van de maatschappij, je voelt niet meer de behoefte om druk-druk-druk te zijn, jezelf voorbij te lopen en iedereen koste wat het kost te vriend te houden. Natuurlijk loop je soms nog wel tegen bepaalde puntjes aan, maar over het algemeen genomen heb je je leven lekker op de rit. Je hebt al meerdere keren ervaren dat elke euro en minuut die je in jezelf investeert het dubbel en dwars waard is en altijd prachtige dingen oplevert. Persoonlijke ontwikkeling is voor jou geen moetje meer, maar een prachtig, liefdevol proces wat je jezelf gunt.

Persoonlijke ontwikkeling is een reis die nooit stopt. In iedere fase in je leven kom je weer nieuwe uitdagingen tegen, al voelen ze naarmate je meer aan jezelf gewerkt hebt steeds zachter.

In mijn 1-op-1 traject bied ik je echte verdieping. Geen herhaling en het eindeloos uitspitten van je verleden, maar juist focussen op het hier-en-nu en de toekomst. Uiteraard kijken we oude stukken aan als dat nodig blijkt te zijn, maar we gaan niet onnodig graven. Ik bied je een krachtig 1-op-1 traject dat je gaat helpen je levensreis nóg mooier, liefdevoller en vrijer in te richten.

De methode die ik gebruik is diepgaand, persoonlijk en transformerend. Ik combineer acupunctuur met coaching, en dit maakt het mogelijk echt in te tunen op de zaken die nog diep in jou verborgen liggen. De wijsheid van je lichaam laat zien wat je volgende stappen mogen worden. Ben je klaar om te ontdekken hoe groots je écht kunt zijn? Wil je onderzoeken wat er nog meer mogelijk is voor jou?

Ruim ook de laatste restjes op

Ondanks dat je al veel aan jezelf gewerkt hebt, blijk je toch ook een mens. Grote kans dat dat ene patroon toch nog opduikt. Je hebt snel door wat er gebeurt en kan erop bijsturen, maar je bent wel benieuwd waarom het toch weer getriggerd wordt. Misschien vraag je je af hoe je leven zou zijn als ook dit laatste stukje overlevingsmechanisme weg zou vallen. Hoeveel energie gaat er stiekem nog heen, en hoeveel vrijer en lichter zou je je nog kunnen voelen als je ook dit kan loslaten?

Je weet waarschijnlijk wel hoe het zit: overlevingsmechanismen voeren terug op onze evolutionaire geschiedenis en op onze kindertijd. Als kind, maar ook vroeger ‘toen we nog in grotten woonden’ was het belangrijk om verbinding te houden met de mensen om ons heen. Om die verbinding maar in stand te houden, deden we alles wat we dachten dat nodig was. De intentie om verbonden te blijven is prachtig, maar als je daarvoor jezelf voorbij gaat lopen kan het je dwars komen te zitten. Pleasegedrag, perfectionisme, overdreven verantwoordelijkheidsgevoel… je hebt het vast ervaren en ook al (grotendeels) aangepakt.

En je weet het, je bent nu volwassen en zelfstandig, en dit is niet meer nodig. Je mag nu op andere manieren jezelf verbinden met anderen. Echt vanuit je eigen plek, vanuit je eigen unieke zelf. Je bent krachtig en zelfbewust, en vanuit die stevige plek verbind je je met anderen. Maar soms, heel soms, word je nog aan het wankelen gebracht. Kom samen met mij onderzoeken wat er onder dit patroon ligt, en ook die laatste restjes opruimen. Zodat je alles wat jij al weet en kunt nóg dieper kan integreren in je leven.

HSP (hooggevoeligheid) onstaat vaak door een onveilige jeugd

Hoe help ik je next level te gaan?

Eigenlijk is het heel simpel: je mag nóg vollediger leren voelen wie jij bent en wat jij wilt. Je luistert vast al heel goed naar je lichaam als het tegen je spreekt. Nu mag je leren ook te gaan luisteren als het nog maar fluistert. Door nóg kleinere signalen te gaan herkennen, kan je je eigen energie nog beter bewaken en nog meer bij jezelf blijven.

Het zal je verwonderen hoeveel moois het oplevert om hierin weer een stap verder te gaan! Alles wordt makkelijker, je moet steeds minder en je mag steeds meer. Wonderlijk genoeg komen er steeds meer mooie kansen, fijne mensen en diepe verbindingen op je pad.

Hoewel het simpel is, is het in de praktijk niet eenvoudig. Je hebt je eigen patronen en valkuilen ongetwijfeld goed in beeld, en kan er redelijk snel op bijsturen. Er echt los van komen is echter wel next level… Hier help ik je bij. We pellen hiervoor samen de laatste lagen af die jou nog belemmeren en blokkeren. Doordat ik met acupunctuur werk, worden ook de patronen die het diepste verstopt liggen zichtbaar en voelbaar. Hierdoor hoef je ze niet zelf bij elkaar te puzzelen – je lijf maakt feilloos duidelijk wat jouw volgende stappen mogen zijn. Door hier nog beter naar te gaan luisteren, krijg je een steeds diepere connectie met jezelf.

Je vraagt je misschien af wat dit traject anders maakt dan alles wat je al gedaan hebt. Wat maakt dat we nét dat stapje verder kunnen gaan? Ik geloof dat alles wat je al gedaan hebt, jou heeft geholpen om te komen waar je nu bent. Ik weet echter ook dat onze overlevingsmechanismen uit vele lagen bestaan. In het begin zijn de stappen die je maakt vaak groot: je pelt dikke lagen van de ui af. Maar hoe dieper je komt, hoe subtieler de laagjes worden. Met je geest alleen kun je ze vaak niet meer identificeren, het is nodig om contact te maken met de bron van zoveel wijsheid: je lichaam.

Waarschijnlijk heb je al ervaring met lichaamswerk, maar accupunctuur gaat nog een stukje dieper. Met accupunctuur kan ik heel precies én heel diepgaand inwerken op bepaalde punten. Door mijn kennis van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), heb ik veel inzicht in de link tussen fysieke punten en onderliggende emotionele patronen. Omdat ik niet alleen ‘naaldjes prik’ maar hier ook coaching aan toevoeg, krijg je hier zelf ook mooie nieuwe inzichten in. De acupunctuur is diagnostisch en helend tegelijk, en met coaching help ik je alles dieper te integreren in jezelf én in je leven. Dit is van onschatbare waarde voor de rest van je leven. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gezin en voor de wereld. Als je meer jezelf wordt, kun je ook zoveel meer geven!

 

Zo werken patronen in je brein

Een succesverhaal

Ik neem mijn eigen verhaal even als voorbeeld. Als kind ben ik heel erg klein gehouden, omdat mijn moeder in haar jeugd veel gepest is. Omdat ze mij wilde behoeden voor de pijn die zij heeft gekend, deed ze alles wat ze kon om mij te beschermen. Een prachtige, liefdevolle intentie, maar hierdoor heb ik helaas de onbewuste overtuiging meegekregen dat het leven onveilig is, en dat ik zelf niet de kracht had om het aan te kunnen.

Ik heb hier heel wat werk op gedaan. Elke stap bracht me dichter bij mezelf, maar pas toen ik op álle vier de levensgebieden (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) aan de slag ging én deze ging verbinden, viel alles op zijn plaats. Toen kon ik de laatste onderdrukte emoties loslaten, en hoewel mijn patronen zeker nog aanwezig zijn, ben ik nu vrij in mijn reacties. Mijn leven is kleurrijker en levendiger geworden.

Ik heb ontdekt dat ik groots mag zijn, dat ik mijn eigen ruimte mag innemen. Ik dacht altijd dat ik een rustig introvert type was… en dit is zeker een deel van me, maar ik heb ook ontdekt hoe heerlijk ik het vind om wél zichtbaar te zijn. Ik sta graag in het middelpunt van de belangstelling, en kom helemaal tot mijn recht op een podium. Ik ben opgevoed als introvert, maar door de Bas te leren kennen die ik écht ben, is mijn leven zoveel kleurrijker en lichter geworden!

 

Mooie verhalen van cliënten

Hoi Bas, fijn dat ik jouw video ben tegengekomen. Ik ben HSP en veel wordt mij nu duidelijk. Teveel voelen, niet erkend worden, hart sluiten, geen stroming. Mijn ouders en ex partner ontkende gevoel. Ik voel(de) dat en zij ontkende. Nu merk ik dat mijn gevoel klopt en dat ik erop kan vertrouwen. Er zit nog wel een patroon…
Arjen

Wow, dit voelt goed. Net als thuiskomen. Zo duidelijk. Zo leerzaam.
Mieke

Wow dit had ik nodig. Ik heb je nu pas ontdekt met goede tips. Ik loop vast en je raakt mij precies waar het mis is gegaan. Thanks bas. Nu snap ik het.
Pamachey

 

Dank je wel, ik heb nog zoekwerk te doen, want ik had een goede jeugd, buiten enkele dingen die ik al verwerkt had.
Luc

Mijn huisarts zei vroeger tegen me : ‘er zouden meer mensen zoals jij moeten zijn om de wereld minder hard te maken. ‘ ik omarm het nu en ben blij met mijn gevoeligheid. ❤️
Veertje

Dankjewel voor de duidelijke uitleg . En het komt goed binnen ! Het moest zo zijn dat dit van jou in beeld kwam en ik dit moest of liever gezegd wilde luisteren. DANKJEWEL!
Sieneke

Geweldig Bas, ik heb in het verleden vaak dingen aangevoeld maar dat werd altijd ontkracht dat ik het verkeerd zag. Later bleek het toch waar te zijn, helaas heb ik mijn hart gesloten omdat ik die ander geloofde en bang was om kwijt te raken. Nu weet ik waar ik aan mag gaan werken. Dank je wel 🙏🏻

Marc

 

Wat bereik je met als we samen aan het werk gaan:

 • Je laat de laatste restjes van je overlevingspatronen los, en gaat je hierdoor nog lichter en vrijer voelen. De energie die nog naar die laatste onbewuste stukjes ging, komt nu los om echt vrij te gaan leven!
 • Je geniet (nog meer) van het leven en straalt dit ook uit. Hierdoor creëer je als vanzelf magische kansen, ontmoet je bijzondere mensen, en voelt je leven kleurrijk en licht.
 • Je bewoont je lijf nog vollediger. Je herkent de allerkleinste fluisteringen van je lichaam en kunt hier naar luisteren. Je bent intenser aanwezig en verwondert je over alle nuances van je waarnemingen en gevoel.
 • Je neemt je eigen ruimte helemaal in en stelt makkelijk en liefdevol grenzen. Je bent hiermee een voorbeeld voor de mensen om je heen en laat hen zien dat voor jezelf kiezen niet egoïstisch hoeft te zijn.
 • Je voelt je vrij om je talenten te ontwikkelen en je interesses te volgen. Het leven voelt als een prachtige ontdekkingsreis.
 • Kortom: je bent volledig jezelf. Je handelt vanuit je intuïtie, vanuit je diepste kern, en niet langer vanuit je overlevingsmechanismes.

Ook de laatste stappen kosten tijd

Ik schreef het hierboven al: hoe dieper je komt, hoe subtieler de laagjes die je nog af mag pellen. De meest duidelijke en zichtbare patronen heb je al losgelaten. Nu is het tijd om nog dieper te gaan, om te onderzoeken wat er in de onderstroom van je energie nog geheeld mag worden. Dit is een geleidelijk proces, een ontdekkingsreis.

Ook jij verdient tijdens dit proces goede begeleiding vanuit een duidelijke visie. Mijn traject creëert een veilige plek voor jou om deze reis te doorlopen. Tijdens de sessies onderzoeken we wat er nog opgelost mag worden, en tussentijds ga je zelf aan de slag om deze inzichten te ankeren en integreren. Hierin word je ondersteund door de online training, met inmiddels meer dan 25 video’s. Deze video’s geven je nieuwe inzichten in hoe het komt dat je soms toch nog vast komt te zitten in een overlevingspatroon. Ook krijg je tools en hulp om hiervan af te komen. Deze waardevolle tools neem je mee voor de rest van je leven.

Je krijgt oefeningen (ook op mp3) om te vertragen en om weer echt contact te maken met je lichaam en emoties. Je zult merken dat het veel makkelijker is om de oefeningen te doen met de mp3’s als extra begeleiding. Het is belangrijk dat je de oefeningen regelmatig doet. Tijdens de sessies leg ik je uit hoe je er het maximale uit kunt halen.

Bij het traject krijg je ook het boek Vrij Leven. Dit boek leert je alles wat je wilt weten over hoe overlevingspatronen ontstaan en zichzelf steeds bevestigen, en vooral hoe je die patronen kunt loslaten. Ik krijg regelmatig van mijn cliënten te horen dat ze dankzij het boek veel nieuwe inzichten opdoen. Vooral het hoofdstuk over emoties geeft ze meer ruimte om hun emoties er te laten zijn en deze ook te ervaren. Alles wordt minder overweldigend, en het leven voelt ruimer en makkelijker.

Dankzij de online training kunnen we in de sessies direct een stuk dieper gaan. Onze ervaring is dat cliënten die het gehele traject volgen, een veel dieper en langduriger resultaat hebben.

Daarom werk ik niet met losse sessies waarin je per keer kijkt wat je gaat doen, maar met trajecten die gericht zijn op een resultaat waar je stap-voor-stap aan werkt.

Voordelen van ons traject

Samen met het online programma pak je de stress beter aan

Een online training in je eigen tempo, met meer dan 25 video’s die je zo vaak je wilt terug kunt kijken. Die je stap-voor-stap door het hele traject leidt.

Het boek Vrij Leven, waarin je leert hoe stress werkt, zodat je ook je eigen reacties beter leert begrijpen en weer grip krijgt op hoe je je voelt.

Ontvang de ontsspanningsoefeningen op mp3

Ooit een ontspanningsoefening geprobeerd? Merkte je dat je gedachten alle kanten op gingen? Met de mp3’s bij het traject begeleid ik je door de oefening heen, waardoor jij veel makkelijker kunt focussen en ontspannen.

Doordat het online traject en de sessies op elkaar afgestemd zijn, haal je meer resultaat uit het traject

Doordat je in de online training al heel veel kennis opdoet en veel al zelf kunt oefenen, kunnen we in de vijf één-op-één sessies echt de diepte in gaan. Je haalt hierdoor veel meer resultaat uit de sessies.

Jouw investering in jezelf

Zes intensieve één-op-één 1 sessies  
De online training van meer dan 25 video’s  
Inclusief de oefeningen en visualisaties op mp3  
Het boek ‘Vrij Leven’  
Jouw investering in jezelf bij een senior Aser-methode therapeut: € 1500,-
Bij Bas van Pelt zelf:
(afhankelijk van de vorm en inhoud van het traject)
€ 4500,-

Indien je acupunctuur in je aanvullende verzekering hebt zitten, wordt hier vaak nog € 300,- van vergoed.

Ik wil je graag laagdrempelig kennis laten maken met mijn methode en vind het ook belangrijk om te kijken of we samen een klik hebben. Daarom begin ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek.

Pas daarna kijken we samen wat voor jou de beste aanpak is.

Meer mooie verhalen van cliënten

“Met veel interesse las ik Uw boek en bekeek de bijhorende video die ik heel interessant vond.

Vooral het gedeelte over de onderdrukte emoties en de eventuele fysieke gevolgen die je lichaam kan vertonen hebben me wat beter doen begrijpen hoe het brein uiteindelijk werkt. Ik heb heel veel interesse in psychologie en de uitwerking van je ‘gedachten’ die ook een grote invloed hebben op je welzijn.

Door je ‘gedachten” te veranderen verander je automatisch ook je bijhorende gedrag of reactie. En verander je ook je energieveld rond jou en zodoende trek je ook andere situaties en mensen aan.”

– Nicole

“De titel van het boek ‘vrij leven’ sprak me aan en kwam op het juiste moment, toen ik dacht de controle te hebben verloren.
Het boek gaf me herkenning en veel nieuwe inzichten. Dat ALLES is verbonden en elkaar beïnvloedt.

Het leerde me (weer) al mijn emoties te mogen ervaren. Hierna viel er een last van me af waarvan ik niet wist dat ik die droeg. Ook leerde ik dat ik mijn emoties wel degelijk kan beïnvloeden, en hierdoor patronen (vanzelf) veranderen.

Het leven is nu zoveel leuker om me heen.

De therapiesessies met acupunctuur leerden me ontspannen en gaven me een vredig en trots gevoel.
Ik heb geleerd er te mogen zijn zonder iets te moeten!

Ik ben krachtiger dan ik wist en mooier dan ik zag”.

– Ingrid

Praktische informatie

We gaan samen aan de slag op één van onze locaties. De eerste sessie duurt 1,5 uur en die tijd hebben we hard nodig. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden om te weten wat er écht bij je speelt. Uiteraard krijg je ook direct je eerste behandeling én krijg je praktische handvatten om de inzichten direct te gaan integreren.

Voor het maximale resultaat is het uiteraard belangrijk om het gehele traject te volgen. Dit houdt in dat je tussentijds serieus aan het werk gaat. Zo bereik je de meeste verdieping en groei.

Boek hier jouw gratis kennismakingsgesprek en zet de volgende stap naar een Vrij Leven!

Vragen waar je vast antwoord op wilt

Wat vervelend zeg! Wat maakt dat dit niet geholpen heeft? De basis van mijn trajecten is acupunctuur, maar in de loop der jaren heb ik mijn eigen methode ontwikkeld die anders is dan de standaard acupunctuur of coaching. Neem even contact met me op, dan krijg ik een beter beeld van jouw situatie en kan ik je vertellen hoe ik je kan helpen en wat mijn methode anders maakt.

Deels. Als je de juiste aanvullende verzekering hebt worden de sessies deels vergoed. Kijk zelf even tot welk bedrag je verzekering de sessies vergoedt. In de meeste gevallen krijg je voor het totale traject nog zo’n € 300,- vergoed.

Een andere optie is je werkgever te vragen of die het traject (deels)wil vergoeden. Onze ervaring is dat zij dit vaak willen doen, aangezien zij er ook baat bij hebben als jij weer snel goed in je vel zit.

We hebben verschillende locaties, in het formulier om een kennismaking aan te vragen zie je de verschillende locaties staan.

Ja, bij alle drie de locaties kun je zowel parkeren als met het openbaar vervoer komen. Kijk voor de beste route met openbaar vervoer op 9292.nl.

In Waddinxveen is de locatie op de eerste verdieping, er is helaas geen lift aanwezig.

Wat vervelend! Je bent gelukkig niet de enige. Veel mensen die bij mij komen zijn bang voor naalden, maar als ze het eenmaal ervaren hebben vinden ze het niet eng meer. Neem anders even contact met me op, dan kunnen we het erover hebben.

In het uiterste geval kunnen we de acupunctuurpunten ook masseren in plaats van prikken.

Wat goed dat je al aan jezelf werkt! Belangrijk om inderdaad even samen te bekijken of dit het juiste moment is om naar mij te komen. Het kan zelfs zijn dat het juist een geweldige aanvulling is op elkaar. Ik pas mijn trajecten altijd aan aan je persoonlijke situatie en aan eventuele andere therapievormen. Neem even contact op, zodat ik meer informatie heb over wie je bent en wat er aan de hand is. Dan kunnen we samen bepalen of dit geschikt voor jou is.

Goede vraag! Wat heb je dan allemaal al geprobeerd? En hoe was jouw eigen commitment hierin? Die is namelijk heel belangrijk. Ik zie het zo. Iedere behandeling, ieder boek, ieder goed gesprek zorgt ervoor dat je jezelf steeds een laagje dieper leert kennen. Waarschijnlijk hebben alle behandelingen ervoor gezorgd dat je nu staat waar je staat. Ik ben overtuigd van mijn eigen methode, maar als jij er zelf niet in gelooft, dat geloof ik ook dat het niet gaat werken. Kun je er open minded in staan? Geloof je dat je echt van je klachten af kunt komen? Dat is wat mij betreft de eerste stap.

We werken met trajecten in plaats van met losse sessies. In mijn ervaring kun je vanuit een traject met een gericht doel veel meer resultaat bereiken. Voor meer informatie en de prijzen scroll je even omhoog naar het stuk over het traject.

Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders