fbpx

Samen groeien:

Wordt lid van een team dat samen werkt aan onze eigen ontwikkeling én die van onze cliënten.

Samen groei je makkelijker en geniet je meer van de weg terwijl je die loopt.

Wordt Aser-methode Therapeut

Maak meer impact in het leven van je cliënt

Toen ik ooit begon als acupuncturist had ik het grote geluk dat ik begon in een praktijk waar nog een andere ervaren acupuncturist werkt, een visceraal therapeut, podoposturaal therapeut en er ook cranio-sacraal therapie gegeven werd.

Ik heb van het begin af aan zulke goede intervisie gehad. We liepen continu bij elkaar binnen voor advies, of om even mee te kijken. Alleen hierdoor heb ik in mijn eerste jaren meer ervaring op kunnen doen dan de meeste startende acupuncturisten in 10 jaar.

Hoe zou het zijn als je niet zélf het wiel hoeft uit te vinden?

Als je direct kunt leren van ervaren therapeuten, altijd terecht kan voor intervisie (waarbij we ook jouw kennis en ervaring willen). Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook op het gebied van ondernemen.

Wil je jezelf blijvend ontwikkelen, samen groeien met een team wat je steunt, spiegelt en uitdaagt? En wil je meer impact maken in het leven van je cliënt, dan is de Aser-methode de juiste plek voor jou.

Meer weten? Meld je aan voor een intake gesprek:

Zo werken patronen in je brein

Wat is de Aser-methode

De Aser-methode is ontwikkeld vanuit de behoefte een completere aanpak te bieden die niet alleen de symptomen achter de symptomen behandeld, maar die cliënten helpt om de echte oorzaken aan te pakken.

Meer dan 80% van de aandoeningen die een huisarts ziet, heeft geen duidelijke fysieke oorzaak. Met andere woorden, bij de meeste aandoeningen zit de oorzaak in hoe het systeem functioneert. Het zit in de automatische patronen (zowel fysieke patronen als gedragspatronen) en de emotionele triggers hierachter.

De enige manier om echt Vrij te leven, om te kunnen zijn wie we echt zijn, los van stress en al onze oude patronen, ons maximale potentieel bereikend, is door de triggers van onze patronen te veranderen.

Om deze patronen en triggers te ontdekken, erkennen en los te laten, is meer nodig dan alleen acupunctuur.

De Aser-methode gebruikt technieken uit de traditionele acupunctuur, cranio-sacraal therapie, osteopathie, hypnotherapie en coaching om de patronen en triggers omhoog te halen, en om cliënten een andere manier van met zichzelf omgaan aan te leren.

Door op deze manier te werken bereiken we een diepere, blijvende verandering in veel kortere tijd.

Voordelen voor Aser-methode therapeuten

Wordt lid van een team wat samen werkt aan onze eigen ontwikkeling en die van de mensen om ons heen.

Leer meer impact te maken in het leven van je cliënt

Meer impact

Behandel geen symptomen, maar help je cliënt te veranderen en zijn symptomen verdwijnen vanzelf.

Maak meer impact in het leven van je cliënt.

Leer nieuwe coachingstechnieken, NLP, meditatie, cranio-sacraaltherapie en andere

Vergroot je gereedschapskist

Als je alleen een hamer hebt, ben je geneigd elk probleem als een spijker te zien. Leer technieken uit de cranio-sacraal therapie, hypnotherapie en coaching om beter aan te sluiten op wat je cliënt nodig heeft om te veranderen.
Werk aan je persoonlijke groei en ontwikkel jezelf als Aser-therapeut

Ontwikkel jezelf

Je kunt je cliënt niet verder brengen dan je zelf gegaan bent. Onze scholing richt zich niet alleen op vakinhoudelijke ontwikkeling, maar vooral ook op persoonlijklijek ontwikkeling en groei.

Samen veranderen we Nederland

Maak de wereld mooier

Werk samen om een nieuwe cultuur te creëren in Nederland en België. Een cultuur waarin het normaal is om je emoties te ervaren, je patronen te erkennen en we samen ontwikkelen naar echt Vrij Leven.

Beter Tarief

Ontvang een gezond tarief voor je sessies, overeenkomend met de waarde die jij je cliënten biedt. Daarnaast ontvang je een extra bedrag voor elk traject dat je aanbiedt.

Makkelijke marketing, een volle praktijk zonder moeite

Samen Sterk

Leer van onze ervaring, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van ondernemen. Deel in de marketing die we doen en maak gebruik van de funnels die we klaar hebben liggen.

Meld je aan voor een intakegesprek en ontdek alle voordelen voor jou als Aser-methode therapeut

“Als massage-therapeut/acupuncturist was ik al een tijdje steeds meer geïnteresseerd in de body-mind connectie. Ik merkte dat ik bij sommige klanten niet het resultaat boekte wat ik wist dat wel mogelijk kon zijn. Dit weet ik aan onderliggende emotionele oorzaken, maar ik wist simpelweg niet goed hoe ik daar bij kon komen en een draai aan kon geven.

Dit was de reden dat ik de opleiding van Bas interessant vond. Maar ik had allerlei praktische vragen: ging dit me brengen wat ik wilde? Wilde ik wel echt een samenwerking aangaan met een acupuncturist aan de andere kant van het land? Wat als ik door zo’n samenwerking niet meer mijn eigen ding kon doen of mijn eigen identiteit kon behouden?

Tijdens het telefonische kennismakingsgesprek met Bas vroeg ik hem de oren van het hoofd. Ik voelde een click, er hing een fijne energie in het gesprek. Toch heb ik daarna nog best even getwijfeld en kwamen er nog meer vragen. Bas was heel geduldig en liet de keuze echt bij mij. En toen besloot ik: JA, ik ga dit doen!

En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben als persoon en als therapeut gegroeid. Het contact met Bas is prettig. Wat ik leer kan ik direct in de praktijk brengen. En ik kijk iedere keer weer uit naar de lesdagen.”

Aser-methode therapeut Jessica Uljee

Jessica Uljee

Acupuncturist, massagetherapeut en Aser-methode therapeut.

Scholing en ontwikkeling

In dit schema leer je waarom je bereikt wat je bereikt. Bereik je Droomleven ontspannen en makkelijk

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal

Natuurlijk begint je traject met scholing. Maar je leert niet alleen maar technieken. Wij vinden dat je persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk is. Je kunt een cliënt niet verder brengen dan je zelf bent. Stel je voor dat je een cliënt mag begeleiden om zijn diepste angsten volop te ervaren. Hoe kun je dat doen als je zelf nog niet okee bent met je eigen angsten?

Een groot deel van de scholing staat in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling. Je loopt zelf het Aser-traject door en je neemt ook deel aan een van onze Deep Work retreats.

Stage en supervisie

Tijdens de scholing begin je ook met stage lopen. Natuurlijk kun je al acupunctuur, maar naast onze specifieke manier van acupunctuur leer je ook de andere technieken die we gebruiken toepassen.

Door middel van stage en supervisie kunnen we onze begeleiding precies afstemmen aan jouw behoefte en samen zorgdragen dat de kwaliteit van Aser-methode therapeuten hoog blijft.

Blijvend ontwikkelen

Na de opleiding ben je nog niet van ons af :-). We blijven werken aan onszelf. Daarom hebben we 10 keer per jaar een verplichte scholingsdag. De ene keer zal deze gericht zijn op theorie, of een verdieping geven in de technieken die je toepast. Een andere keer bestaat de dag meer uit intervisie en supervisie en andere dagen zijn puur gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Voordelen Licentie houder

Als Aser-methode therapeut ben je licentiehouder van onze methode. Naast de continue nascholing en ontwikkeling heb je het voordeel dat je direct jouw cliënten het Aser-traject kunt aanbieden, inclusief de online trainingen.

Daarnaast is het voor ons inmiddels vanzelfsprekend geworden dat we een volle praktijk hebben met cliënten die uit het hele land komen. Het is voor ons dan ook logisch om ook voor jou een deel van je marketing te doen.

Over Bas van Pelt

“Ik geloof dat we veel meer kunnen dan we denken. Als we in onszelf durven te geloven en de beperkende overtuigingen van onszelf en anderen loslaten kunnen we alles bereiken wat we dromen.

Het is mijn missie om jou te helpen beseffen dat er een onuitputtelijke bron van kracht en inspiratie in jou zit. Ik laat je zien hoe je los kunt komen van beperkende overtuigingen, je leert te dromen en je dromen waar te maken.”

In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Al in mijn stages fascineerde het me waarom de een snel herstelde en de ander allerlei complicaties ontwikkelde, ook al deden ze hetzelfde. Vanaf het begin van mijn carrière als fysiotherapeut en later als acupuncturist en coach ben ik op zoek gegaan naar de mechanismen die dit kunnen verklaren.

Via neurofysiologie, neuropsychologie, boeddhisme, Taoïsme, cranio-sacraal therapie, osteopathie, nlp en nog veel meer technieken ben ik uiteindelijk tot de inzichten gekomen van waaruit ik nu werk.

Inmiddels heb ik de Aser-methode ontwikkeld, een boek geschreven en durf ik te zeggen dat ik een expert ben op het gebied van helen door je zelf te veranderen. Met de Aser-methode behandel ik geen klachten. Ik help mensen te veranderen, waardoor hun klachten vanzelf verdwijnen.

“Maanden geleden postte Bas een oproep voor acupuncturisten om bij hem de opleiding tot ASER therapeut te volgen. Ik reageerde. Het klinkt misschien raar maar ik wist eigenlijk helemaal niet echt wat de ASER methode in hield. Nu denk ik dat het gewoon zo heeft moeten zijn dat ik toen reageerde.

Tijdens mij eerste telefonisch kennismakingsgesprek voelde ik een klik met Bas. We hebben beide dezelfde visie: we willen op zoek gaan naar de diepere oorzaak v.h. probleem van onze cliënt maar ook dat ze zelf bereid zijn aan hun probleem te werken. We vinden het belangrijk om een connectie met de persoon te hebben die bij ons voor behandeling komt.

Het maakte Bas niet uit dat ik 64 ben en niet overloop van zelfvertrouwen. Ik voelde door hem geaccepteerd om wie ik was, een gevoel dat ik weinig heb gehad in mijn leven bij anderen. Voor hem was het belangrijk dat ik bereid ben om te leren, drive / motivatie heb.

En de opleiding…….?

Wat ben ik blij dat ik ja heb gezegd. De lesdagen zijn intensief – vol met nieuwe inzichten – inspirerend – soms heftig en/of confronterend want je gaat ook met je eigen patronen aan de gang – zelf ervaren en voelen – er is vertrouwen in elkaar – veiligheid – acceptatie – stimulerend – in je waarde laten zijn – verbinding – los laten van oude patronen – persoonlijke groei.

Kortom een super opleiding om te doen en ervaren. Bas is zeer bevlogen en inspirerend en weet wat hij doet en waar hij voor staat.”

Aser-methode therapeut Geertje Tameling

Geertje Tameling

Acupuncturist, Westerse Kruiden en Aser-methode therapeut.

Praktische informatie

Het traject om Aser-methode therapeut te worden begint met een intakegesprek. In dit gesprek vertel ik je meer over de Aser-methode, hoe de opleiding er uit ziet, welke benefits licentiehouders bij ons hebben en hoe je je kunt aanmelden voor de selectie procedure.

Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een afspraak

 
 
 

Veel gestelde vragen

Helaas, een groot deel van de Aser-methode bestaat uit acupunctuur. Zonder een geldig diploma hierin en lidmaatschap van een beroepsgroep kun je geen Aser-methode franchisenemer worden. Wel kun je contact met ons opnemen voor de seminars die we geven.

Super dat je zo enthousiast bent! Het liefst spreek ik je eerst in een intakegesprek, zodat je een goed beeld krijgt van waar je je voor opgeeft. Vervolgens kun je je aanmelden voor de selectieprocedure. We accepteren alleen acupuncturisten die precies bij ons passen qua visie en mindset.

Op dit moment hebben we voor de opleiding zelf geen accreditatie aangevraagd. Eerdere deelnemers hebben wel na zelf dit aan te vragen punten toegekend gekregen bij Zhong voor de opleiding.

Je gaat na de opleiding in principe steeds voor een jaar de verbinding met ons aan. We hebben bewust voor een jaar gekozen zodat als je op een gegeven moment besluit dat je iets anders wilt, dat je niet jaren nog ergens aan vast zit.

Zodra je licentie verloopt hoef je geen scholing meer te volgen, draag je geen licentiekosten meer af, maar mag je jezelf ook geen Aser-methode therapeut meer noemen.

Het staat je vrij om je praktijk zo te voeren als jij wilt. Het enige wat vast staat is de manier waarop je de Aser-methode toe past, en hoe je over de Aser-methode communiceert. Dat moet voldoen aan onze kwaliteitscriteria.

Als je daarnaast ook andere dingen wilt doen dan is dat prima, zolang het niet de reputatie van de Aser-methode of je collega therapeuten schaadt.

Omdat we werken met een licentie-vorm en niet in een franchise, blijf je voleldig zelfstandig je eigen praktijk voeren. Je houdt je eigen logo, je eigen website, je eigen uitstraling. Kortom je hebt je eigen praktijk, maar je mag in je praktijk ook onze methode toepassen.

Daarbij krijg je ook alle voordelen van het licentiehouderschap. Wij doen een deel van je marketing voor je, je kunt onze trajecten aanbieden (inclusief het online deel van het traject wat al klaar staat op onze website), plus je hebt een heel team achter je staan voor intervisie en scholing, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van ondernemerschap.

Vrij Leven draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches