Emotionele oorzaken van ziekten

Gezien vanuit het Brein

Als acupuncturist weet je als geen ander dat de meeste klachten die je cliënten ervaren slechts symptomen zijn van onderliggende oorzaken. Maar ken je de echte oorzaken ook? Niet alleen de disbalans, maar ook de patronen die die disbalans veroorzaken?

Wil jij:

 • Leren begrijpen waarom mensen klachten krijgen en waarom ze in stand gehouden worden?
 • Leren waarom alleen maar in balans brengen niet voldoende is om patronen blijvend te veranderen?
 • Een aanpak leren die op Jing niveau werkt en vanuit Westers Medisch perspectief volledig te verklaren is?
 • Op een begrijpelijk manier aan je cliënten kunnen uitleggen hoe klachten ontstaan en in stand worden gehouden?
 • Een neurofysiologisch begrippenkader leren waarmee je ook aan regulier werkende collega’s kunt onderbouwen hoe je werkt?

Dan is dit de juiste nascholing voor jou.

In deze leergang leer je hoe patronen ontstaan en hoe ze werken. Gezien vanuit je brein, de neurofysiologie en de neuropsychologie. Je leert begrijpen waarom 80% van de klachten bij de huisarts vallen onder SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten). Je leert hoe fysieke klachten kunnen ontstaan door emotionele patronen.

Het is een praktische leergang waarin je op toegankelijke wijze kennis maakt met de werking van het brein en het zenuwstelsel. De kennis is direct toepasbaar in de praktijk. Je zult merken dat je na deze nascholing op een heel andere manier naar je huidige cliënten en hun klachten kijkt.

Zo werken patronen in je brein

Direct Aanmelden

Wanneer: maandag 14 september
Tijd: 10.00u tot 17.00u
Waar: Alkmaar
Investering: € 249,- inc btw

Indien je je voor 31 juli aanmeldt betaal je slechts € 199,-

Accreditatie:
NVA: 1 dag code WM
Zhong: categorie 2 NAP 6

Inhoud van de nascholing

In deze acupunctuur nascholing (Westers Medisch geaccrediteerd), behandelen we o.a.:

 • De diepere werking van het orthosympatisch en parasympatische zenuwstelsel en hoe een disregulatie hierin tot klachten kan leiden,
 • De drie delen van het brein en hoe deze elkaar beïnvloeden,
 • Hoe een activatiecirkel ontstaat in het brein en deze zichzelf in stand houdt,
 • Hoe onderdrukte emoties oude patronen triggeren en in stand houden,
 • Hoe emotionele patronen leiden tot fysieke klachten; van hernia-achtige klachten tot reumatische aandoeningen tot hyperventilatie en depressie,
 • Hoe je je cliënt kunt leren deze patronen te doorbreken en welke acupunctuurtechnieken dit ondersteunen.

Voor wie

Deze nascholing is het meest geschikt voor therapeuten met al enige jaren ervaring en een coachingsachtergrond.

Maar het belangrijkste is dat je oprecht geïnteresseerd bent in waarom mensen doen wat ze doen en hoe klachten nu echt ontstaan. Niet vanuit een TCM-kader, maar los van alle kaders die de verschillende therapievormen zichzelf opleggen.

De Aser-methode is gericht op cliënten die zelf aan hun herstel willen werken. Aser-therapeuten hebben niet als focus om hun cliënten een lekkere behandeling te bieden, maar zijn gericht op het maken van een positieve impact in het leven van hun cliënten.

0 %
Van de Klachten vallen onder SOLK

Bij welke klachten speelt dit?

Meer dan 80% van de klachten waarmee mensen bij de huisarts komen vallen onder SOLK: Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten. Met andere woorden, bij verreweg de meeste klachten kunnen we geen fysieke oorzaak vinden.

Er is niets kapot in het lichaam, maar toch doet het niet wat het moet doen. In de meeste gevallen is de oorzaak een disregulatie veroorzaakt door onderliggende emotionele patronen. Ondanks dat er al veel onderzoek naar gedaan is, wordt er hier nog weinig mee gedaan in de huidige geneeskunde, zowel in de reguliere als in de alternatieve.

Klachten waarvan we inmiddels weten dat de symptomen ook veroorzaakt kunnen worden door een disregulatie vanuit emotionele patronen zijn o.a.:

 • Reuma, Reumatoïde aandoeningen, Fibromyalgie,
 • Hooikoorts en allergieën,
 • Hoge Bloeddruk (bepaalde vormen),
 • Exceem,
 • Hernia, Ischias en andere vormen van rugklachten,
 • Frozen shoulder,
 • Tenniselleboog, CTS en vergelijkbare aandoeningen,
 • En natuurlijk stress gerelateerde klachten, hyperventilatie en burn-out.

En zeer waarschijnlijk nog veel meer naarmate er meer onderzoek hiernaar gedaan wordt.

Leer de patronen achter deze klachten herkennen, en behandelen:

Over Bas van Pelt

“Ik geloof dat we veel meer kunnen dan we denken. Als we in onszelf durven te geloven en de beperkende overtuigingen van onszelf en anderen loslaten kunnen we alles bereiken wat we dromen.

Het is mijn missie om jou te helpen beseffen dat er een onuitputtelijke bron van kracht en inspiratie in jou zit. Ik laat je zien hoe je los kunt komen van beperkende overtuigingen, ik leer je te dromen en je dromen waar te maken.”

In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Al in mijn stages fascineerde het me waarom de een snel herstelde en de ander allerlei complicaties ontwikkelde, ook al deden ze hetzelfde. Vanaf het begin van mijn carrière als fysiotherapeut en later als acupuncturist en coach ben ik op zoek gegaan naar de mechanismen die dit kunnen verklaren.

Via neurofysiologie, neuropsychologie, boeddhisme, Taoïsme, cranio-sacraal therapie, osteopathie, nlp en nog veel meer technieken ben ik uiteindelijk tot de inzichten gekomen van waaruit ik nu werk.

Inmiddels heb ik een eigen methode ontwikkeld, een boek geschreven en durf ik te zeggen dat ik een expert ben op het gebied van helen door je zelf te veranderen. In mijn praktijk behandel ik geen klachten. Ik help mensen te veranderen, waardoor hun klachten vanzelf verdwijnen.

Leer hoe de patronen achter de klachten ontstaan en behandeld kunnen worden:

Aser methode

asermethode om vrijer te leven

Deze leergang is onderdeel van de Aser methode. De Aser methode richt zich niet alleen op de oorzaken van klachten in het lichaam, maar juist ook op de achterliggende emotionele patronen.

Bijna al onze reacties zijn automatisch. Als je iemand ziet lopen op straat weet je direct of je die persoon mag of niet. Evolutionair gezien, als je op de savanne loopt en je ziet een bruine pluk haar boven het gras uitsteken, begin je direct weg te rennen want het zou wel een leeuw kunnen zijn.

Maar wat bepaalt welke reactie we dan vertonen? Wat zijn de triggers van onze patronen?

Dat zijn onze onderdrukte emotionele herinneringen.

De enige manier om echt Vrij te leven, om te kunnen zijn wie we echt zijn, los van stress en al onze oude patronen, ons maximale potentieel bereikend, is door de triggers van onze patronen te veranderen.

Door onze onderdrukte emotionele herinneringen omhoog te laten komen, te ervaren en los te laten.

De Aser methode doet dit door een combinatie van de oorspronkelijke acupunctuur, cranio-sacraal therapie, hypnotherapie, en coaching.

 

Praktische informatie

Ik zie je graag in ons mooie Alkmaar voor de nascholing acupunctuur: Emotionele oorzaken van ziekten, gezien vanuit het brein. Het wordt een interactieve dag die je kijk op ziekte en genezing flink gaat verdiepen.

Aangezien we individuele aandacht en ruimte voor je vragen belangrijk vinden, hebben we een beperkt aantal plaatsen, dus meld je aan voor we vol zitten:

Wanneer: 14 september,
Tijd: van 10:00u tot 17:00u,
Locatie: Alkmaar,
Investering: € 249,- inc. btw (205,79 ex),

 Indien je je voor 31 juli aanmeldt betaal je slechts €199,-

Inclusief Lunch (vegetarisch) en Koffie en Thee,

Accreditatie: NVA 1 dag code WM, Zhong categorie 2 NAP 6.

Ik kom naar de nascholing:

Veel gestelde vragen

De nascholing is geaccrediteerd door de NVA met code WM 1 dag.  En bij de Zhong met categorie 2, NAP 6.

Het gaat voor ons te ver om voor elke mogelijke beroepsgroep van tevoren accreditatie aan te vragen. Maar als je ons mailt met de naam van je beroepsgroep, kunnen we altijd kijken of het voor ons makkelijk te realiseren is om ook bij hen accreditatie aan te vragen.

We werken met verschillende locaties samen. Afhankelijk van het aantal deelneemers kiezen we voor een bepaalde locatie. Alle locaties zijn altijd goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto.

Tijdens ne nascholing doen we ook rollenspellen. Hiervoor is het nodig om begrip te hebben van de acupunctuur en de meridianen. Ben je geen acupuncturist, maar wil je wel de nascholing volgen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Wat je leert tijdens de opleiding fysiotherapie, en helemaal wat je leert in de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut is superwaardevol. In deze training gaan we hier nog een stuk op door. Onder andere de werking van het brein en hoe opgeslagen emotionele herinneringen hier een rol inspelen gaan we nog dieper op in.

Voor wat betreft de invloeden van oude emotionele herinneringen en de relatie tot de brein- en gedragspatronen, is het echt een paradigma shift. De deelnemers die deze training tot nu toe gevolgd hebben, geven allen aan dat het hun kijk op ziekten en behandelen volledig veranderd heeft.

Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders