One Day retreat | Vrij Leven | Doorbreek je oude patronen

One Day Retreat

Doorbreek je patronen en wordt jouw mooiste zelf

Vrijdag 6 oktober 2023

Vrij Leven. Het klinkt zo mooi maar het is zo moeilijk. We blijven hangen in stress en in onze oude patronen.

Hoe zou het voor je zijn als je je patronen los kunt laten?

Als je je weer vrij voelt om te leven zoals jij wilt: Om te doen waar je blij van wordt zonder je druk te maken of het wel kan, of het wel hoort, of je er geen last van krijgt…

Wat houdt je tegen?

We blijven hangen in onze automatische patronen

95% van de tijd reageren we automatisch. Ons brein denkt een situatie te herkennen vanuit een eerdere ervaring en pakt precies de mate van stress, de emotie en de manier van denken uit die eerdere ervaring.
 
Je reageert dus niet op de huidige ervaring, maar op de oude ervaring. Dus ook vanuit een oud patroon. Een patroon wat je aangeleerd hebt in een eerdere ervaring. En hoe sterker de emotionele lading op die eerdere ervaring, hoe sterker je vast zit aan dat patroon.
Dit is waarom je niet vrij kunt leven. Zolang je vast zit aan je oude patronen, ben je niet vrij.  
Het probleem is, dat al die patronen en de oude ervaringen die ze triggeren opgeslagen zitten in ons onderbewustzijn. We kunnen er niet met ons bewuste brein bij. Je kunt je patronen niet los ‘denken’.
 
De enige manier om los te komen van je oude patronen en weer vrij te kunnen leven, is door de emotionele lading er af te halen, of beter nog, te veranderen.
 
Dan moet je eerst bij die eerdere ervaring en bij die emotie komen.
 

Doorbreek je patronen en wordt jouw mooiste zelf

 
In deze One Day Retreat is dat precies wat we doen. Door de oefeningen en meditaties kom je in de diepere lagen van je onderbewustzijn.
 
Je wordt je bewust van je patronen, voelt de achterliggende ervaringen en leert hoe je de emotionele lading kunt veranderen.
 
Sterker nog, de meeste deelnemers zijn in staat tijdens deze dag al enkele patronen los te laten.
 

Begin met Vrij Leven

Meld je nu aan voor deze One Day Retreat en leer je oude patronen los te laten, zodat je weer echt Vrij kunt leven.

Wat het je oplevert

 • Een diepe ontspanning die aanhoudt in de dagen erna,
 • Je komt makkelijker bij je eigen gevoel,
 • Je weet beter wat je wilt in je leven,
 • Je kunt makkelijker keuzes maken voor jezelf,
 • Je leert hoe je bij de diepere lagen van je emoties komt en de lading van oude ervaringen verandert.
 • Je leert je eigen patronen herkennen en loslaten,
 • Doordat je jezelf beter aanvoelt neem je makkelijker je eigen ruimte in,
 • Je gaat relaxter door het leven en je geniet meer van alles wat je doet.
 • Je Leeft Vrij.

Dit is wat wij zelf ook doen om steeds weer terug bij onszelf te komen. Om diep van binnen te voelen wie we écht zijn en wat we écht willen in ons leven.

Het geeft ons de ontspannen focus om ons droomleven te realiseren.

Leef vanuit je echte gevoel, Leef Vrij!

Voor Wie

Dit retreat is voor jou als jij:

 • Dichter bij jezelf wilt komen,
 • Wilt ontdekken wat de patronen zijn achter jouw gedrag en deze los wilt laten,
 • Meer vanuit jezelf wilt leven,
 • Bereid bent om naar jezelf te kijken,
 • Open staat om je gevoel te delen met anderen in een veilige setting,
 • Vrijer wilt Leven.

Voor dit retreat heb je geen ervaring nodig. Het enige wat je nodig hebt is een open mind en de wil om je diepere zelf te ontdekken.

“Ik wil je even bedanken voor de geweldige liefde volle dag van gisteren. Het heeft mij enorm geholpen met het verbinden met anderen en me zelf. Zeker het verbinden met anderen is voor mij een dingetje maar heb gisteren een paar groten stappen gemaakt. 

Ik vind dat je het heel goed doet en heb een boel geleerd. Bas nogmaals bedankt en hoop je in nogmaals te zien.”

– Mark

Zo werken patronen in je brein

Waarom het je niet lukt om te veranderen

En je daardoor ook niet vrij kunt leven

 

Hoe vaak neem je echt de tijd om helemaal tot rust te komen? En dan bedoel ik niet even 10 minuten met een kopje thee gaan zitten, en tegelijkertijd even checken wat er op social media allemaal gebeurt. Of terwijl je toch even zit, meteen maar even een lijstje maken van alles wat je nog moet doen…

Ik bedoel echte rust.

Tijd en aandacht voor jezelf. Om even helemaal bij jezelf te komen.

 

In onze huidige maatschappij bestaat rust bijna niet meer. Zelfs als je even stil zit en helemaal niets doet, blijft je systeem toch nog steeds alert. Het suffe is dat je alleen maar een mobiel hoeft te hebben. Hij hoeft niet eens af te gaan.

Zodra je onbewust weet dat hij af zou kunnen gaan, staat je systeem al klaar om te reageren.

Zolang je systeem aan staat, kom je nooit bij je oude patronen.

Je weet inmiddels dat 95% van je reacties automatisch zijn. Je hebt ze ooit aangeleerd. En omdat je brein denkt een situatie te herkennen, zet het je automatisch in de bijbehorende activatie (mate van stress), emotie en manier van denken.

Om je manier van reageren te veranderen, moet je je patronen veranderen.

En daarvoor moet je bij de oude opgeslagen ervaringen komen die in je onderbewustzijn zitten.

Als je aan staat, als je stress ervaart, dan is je systeem in opperste staat van paraatheid. Je moet direct kunnen reageren. Vergelijk het met een leeuw die tegenover je staat. Als een leeuw hongerig naar je kijkt, ga je niet eerst nadenken hoe je je hierbij voelt. Of wat je nu eigenlijk wilt met je leven…

Je reageert zo snel mogelijk.

Dus je reageert vanuit een patroon wat je al kent. Je reageert vanuit een oud patroon.

Om die patronen te veranderen moet je er eerst bij komen. Dat begint met ontspannen.

Pas als je stil staat, beter gezegd, pas als je je veilig voelt (dus als die leeuw weg is), ben je in staat om naar binnen te keren. Dan pas ben je in staat om te voelen, om door te voelen en om je oude ervaringen omhoog te krijgen.

Dan pas ben je in staat om de emotionele lading op je oude ervaringen te veranderen en je patronen los te laten.

 

Gun jezelf een dag om stil te staan. Eén hele dag waarop je je volledige aandacht op jezelf richt. Een dag om de stilte te vinden, om weer te voelen, door te voelen en je patronen los te laten:

Mijn verhaal

Bas van Pelt

“Ik geloof dat we veel meer kunnen dan we denken. Als we in onszelf durven te geloven en de beperkende overtuigingen van onszelf en anderen loslaten kunnen we alles bereiken wat we dromen.

Het is mijn missie om jou te helpen beseffen dat er een onuitputtelijke bron van kracht en inspiratie in jou zit. Ik laat je zien hoe je los kunt komen van beperkende overtuigingen, ik leer je te dromen en je dromen waar te maken.”

In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Al in mijn stages fascineerde het me waarom de een snel herstelde en de ander allerlei complicaties ontwikkelde, ook al deden ze hetzelfde. Vanaf het begin van mijn carrière als fysiotherapeut en later als acupuncturist en coach ben ik op zoek gegaan naar de mechanismen die dit kunnen verklaren.

Via neurofysiologie, neuropsychologie, boeddhisme, Taoïsme, cranio-sacraal therapie, osteopathie, nlp en nog veel meer technieken ben ik uiteindelijk tot de inzichten gekomen van waaruit ik nu werk.

Inmiddels heb ik een eigen methode ontwikkeld, een boek geschreven en durf ik te zeggen dat ik een expert ben op het gebied van helen door je zelf te veranderen. In mijn praktijk behandel ik geen klachten. Ik help mensen te veranderen, waardoor hun klachten vanzelf verdwijnen.

Leer hoe de patronen die je gedrag bepalen ontstaan en leer ze loslaten

Toffe testimonials van deelnemers

“Jeetje wat een dag…. mooi zoals de verbinding werd gelegd tussen theorie, (hoe werkt onze geest en vanuit welke overtuigingen denken wij en houden we onszelf vaak klein) en oefeningen.

Oefeningen die helder maakten waar we onszelf nu in tegen houden, welke overtuigingen ons parten spelen. De oefeningen laten je voelen wat er gevoeld en losgelaten mag worden om vrij te gaan leven.”

Yvonne

“Het was een bijzondere dag waarbij ik weer dichter bij mijn gevoel ben gekomen. Een dag van ontspanning, loslaten en inzicht. 

Confronterende inzichten soms, dat wel.. Dus ik ben nog niet klaar..  Maar wie wel?

Wat ik vooral uit deze dag heb meegenomen is hoe belangrijk het is om écht contact te maken.

Dat probeer ik nu ook meer in de praktijk te brengen, vooral bij mijn gezin en andere mensen die belangrijk voor me zijn.”

Jorien

Praktische informatie

We verwelkomen je graag in het midden van het land op deze One Day Retreat. Wij hebben er ontzettend veel zin in. We hebben gezien wat het met eerdere deelnemers gedaan heeft en gunnen jou dat ook :-). Meld je op tijd aan, want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen.

Locatie: afhankelijk van aantal deelnemers, omgeving Utrecht
Datum: Vrijdag 6 oktober 2023
Tijd: van 10.00u tot 18.00u
Inclusief Vegetarische lunch

Maak je keuze:

Wordt jouw mooiste zelf in deze onde day retreate

Gun jezelf een hele dag volledige aandacht.

Ontdek je patronen, leer ze los laten en wordt de mooiste versie van jezelf.

Je ontvangt:
– toegang tot de One Day Retreat

Bestel je ticket nu voor 247,-

Wordt jouw mooiste zelf in deze One Day Retreat VIP
Gun jezelf niet alleen een hele dag volledig aandacht, maar ook de tools en begeleiding om echt de diepte in te gaan met jezelf.
 
In het VIP arrangement ontvang je:
– toegang tot de One Day Retreat (t.w.v. 197,-)
– de training ‘Start met Vrij Leven’ (t.w.v. 197,-)
– de training ‘Creëer je Droomleven’ (t.w.v. 197,-)
– het boek ‘Vrij Leven’ (t.w.v. 23,95).
 
 

Bestel je VIP ticket nu voor 347,-

Veel gestelde vragen

Dat is jammer dat je niet veel resultaat gehad hebt. Ik weet niet welke retreats je gevolgd hebt, maar ik kan je wel zeggen wat ons uniek maakt: Wij gaan echt de diepte in. Niet alleen op mentaal vlak, maar ook emotioneel en fysiek. Je gaat niet alleen maar relaxen en de stilte opzoeken, maar je gaat echt met behulp van emotioneel werk, ademhalingsoefeningen en visualisaties onder begeleiding op zoek naar je patronen en de achterliggende emotionele triggers.

Regelmatig krijgen deelnemers een echte doorbraak tijdens deze intensives. Natuurlijk moet je vervolgens ook aan de slag. Je kunt niet alleen op een seminar een doorbraak ervaren en vervolgens in je gewone leven weer precies gaan doen wat je altijd gedaan hebt. Daarvoor zullen we je ook oefeningen mee geven die je zelf dagelijks kunt doen.

We zorgen altijd voor een locatie met ruimte parkeergelegenheid. Ook met openbaar vervoer zijn onze locaties goed bereikbaar.

Ben je HSP-er en heb je moeite met grote groepen? DAn zou ik juist willen dat je komt naar dit seminar.

In dit seminar leer je te verbinden met de mensen om je heen, zonder je verantwoordelijk te voelen voor hoe zij zich voelen en zonder hun emoties over te nemen. Je leert juist emoties er gewoon te laten zijn en van je af te laten stromen. Dus ik zou je juist vragen om te komen!

Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders