Blijvend vrij van Hyperventilatie | Laat je hyperventilatie patronen los

Blijvend van je hyperventilatie afkomen

 • Heb jij last van hyperventilatie en weet je niet goed wat je ermee moet?
 • Heb je wel eens een aanval gehad waarbij je echt dacht dat je dood zou gaan? En achtervolgt dit gevoel je nog steeds, omdat je nooit weet wanneer de volgende aanval komt?
 • Vertrouw je je lichaam niet meer door de aanvallen die je gehad hebt? En vermijd je hierdoor feestjes, drukke gelegenheden en andere leuke dingen die je eigenlijk graag zou willen doen?
 • En vind je het nog het meest frustrerend dat je er helemaal geen controle over hebt?
 • Heb je last van heftige emoties en weet je niet hoe je die onder controle kunt krijgen?
 • Wil je gewoon van je hyperventilatie af, maar weet je niet goed hoe?

Grote kans dat hyperventilatie bewust of onbewust je leven beheerst. Ik help je om er echt vanaf te komen.

Soms weet je door hyperventilatie niet meer wat je moet doen

Krijg je leven weer terug!

Ik ben Bas van Pelt en ik geloof dat het mogelijk is om blijvend van hyperventilatie af te komen. Niet door alleen maar de symptomen aan te pakken en wat ontspanningsoefeningen te doen, maar door de achterliggende oorzaak aan te pakken.

Bij hyperventilatie zit de oorzaak in het brein. Om precies te zijn in het Limbisch systeem waar je al je oude emoties hebt opgeslagen. Deze onbewuste emoties drukken continu op je hersenstam en zorgen ze voor stress en uiteindelijk je hyperventilatie.

De methode die ik gebruik richt zich niet alleen op stressvermindering en leren omgaan met een aanval, maar ook op de achterliggende patronen in je brein die de hyperventilatie in stand houden. Hierdoor zijn bijna al mijn cliënten na een traject blijvend van hun hyperventilatie af.

Waarom krijg je eigenlijk zo’n aanval?

Hyperventilatie is een gezonde reactie van je systeem op een situatie die er niet is. Het is een paniekreactie. Om de een of andere reden denkt je Hersenstam (deel van je brein dat de mate van activatie regelt) dat er een leeuw tegenover je staat.

Als die leeuw er echt is, kun je maar twee dingen doen: vechten of vluchten. Dus er moet meer bloed en zuurstof naar je spieren en hersenen zodat je zo goed mogelijk kunt vechten of zo snel mogelijk kunt wegrennen. En daar zorgt je hersenstam dan voor.

Je hartslag schiet omhoog, je ademhaling gaat sneller, de adrenaline giert door je keel. Je bent helemaal klaar om sneller te sprinten dan die leeuw…. Dat is dus wat er gebeurt als je een aanval krijgt. Je lichaam schiet in de overlevingsstand en wil jou eigenlijk beschermen tegen een situatie die heel gevaarlijk voor je zou kunnen zijn.

Je lichaam heeft het beste met je voor, wil je de bescherming bieden die nodig is, maar jij zit natuurlijk niet echt op zo’n aanval te wachten… Hyperventilatie kan een grote impact hebben. Maar weet je dat er geen fysieke beschadiging of aandoening aanwezig is in je lichaam? Hyperventilatie is ‘alleen maar’ een verkeerde ademhaling door een paniekreactie van je lichaam. Het is een automatisch reactie van je lichaam die getriggerd wordt door spanning of angst.

Als je tegenover een leeuw staat, is stress een gezonde reactie

Waarom heb JIJ juist last van hyperventilatie? En hoe kom je ervan af?

Als je last van hyperventilatie hebt, is dit eigenlijk een belangrijk signaal van je lichaam wat aangeeft dat er iets moet veranderen. Het vertelt je eigenlijk dat je te lang te veel stress hebt of hebt gehad.

Herken je dit bij jezelf?

De reden dat je soms ineens een aanval kunt krijgen, komt omdat het deel van je brein wat je activatie regelt (je hersenstam HS) continu in een stress-stand staat.

Dit komt niet alleen door de stress van die dag, maar door stress die je al veel langer opgebouwd hebt. Stress door oude emoties die je ooit weggedrukt hebt, omdat er toen geen ruimte voor was, maar die nog steeds opgeslagen zijn in je brein (in je limbisch systeem LS) en zonder dat je het door hebt continu blijven drukken op je hersenstam waardoor die in een stress-stand blijft staan.

De enige manier waarop je blijvend van hyperventilatie af komt, is door eerst de stress te verminderen en vervolgens niet alleen je manier van omgang met een aanval aan te pakken, maar ook de achterliggende oorzaak.

Zo werken patronen in je brein

Samen liefdevol de oorzaak van de hyperventilatie aanpakken

Het wordt tijd dat je gaat luisteren naar je lichaam! Het geeft je niet voor niks signalen. Samen kijken we naar wat je lichaam je wil vertellen.

Door de methode die ik gebruik kom je blijvend van je stress af. De basis van mijn traject is acupunctuur. Met de acupunctuur brengen we het zenuwstelsel tot rust en brengen we de emoties weer in balans.

Mooie verhalen van cliënten

Negen jaar geleden kreeg ik ernstige paniekklachten. In maart 2018 ging het weer mis. Dag en nacht hyperventilatie. En stress. Maar ik wilde naar de verjaardag van mijn kleinkind. Ik zag het niet meer zitten. Zo was de situatie toen ik Bas belde voor een afspraak.

Een afspraak die ik vaak wilde afzeggen. Het was te ver weg. (6 km) Het gebouw was te groot. Het was op 3 hoog. Ik moest met de lift. Enz enz. Gelukkig ging mijn man mee en bleef bij me de eerste keer.

Na enkele behandelingen ga ik al 5 verschillende supermarkten in. Ik loop vrij ontspannen de produkten te bekijken. Ook ga ik steeds meer winkels in. Soms alleen om te kijken.

Naar mijn kinderen en kleinkinderen kan ik rustig 3 uur op bezoek. Al ben ik voor ik wegga soms nog onrustig. Naar de kapper gaan gaat gemakkelijker. Sinds kort ga ik ook naar de pedicure. Verder slaap ik 6 tot 7 uur inplaats van 3 tot 4 uur. De kleinkinderen hebben bij ons gelogeerd. Thuis voel ik me meestal ontspannen en mijn zelfvertrouwen komt terug.

Ik ben er nog niet. Dat weet ik. Ik wil naar Alkmaar om te winkelen. Ik wil naar musea. Theater. Bioscoop. En ik wil weer naar familie en vrienden. En ik wil hen ook bij ons thuis ontvangen. Maar het gaat steeds makkelijker.

Eveline – 68 jaar

Wat ik goed vind aan je is dat je er werkelijk Bent! Je luistert naar het verhaal en trekt niet alleen je eigen plan, je hoort echt wat er wordt gezegd. Dit komt op jou misschien over als niet zo bijzonder maar het is niet vanzelfsprekend (helaas). Er is dus een soort samenwerking, en dat heb ik als prettig ervaren.

Je denkt door en weet vanuit je opleiding en wellicht ook jouw eigen gevoeligheid/intuïtie meer dan menig ander. Misschien dat anderen net zoveel weten qua theorie maar omdat je ook dingen uitlegt snap je als cliënt beter wat er precies aan de hand is en dat is fijn. Ook geef je het aan als je ergens niet zeker van bent, daar schaam je je niet voor gelukkig, dat schept vertrouwen.

Kortom, je bent Echt

– Raymond

Waarom veel therapievormen niet werken

De meeste therapievormen geven wel een verlichting. Vaak is dit echter slechts tijdelijk. Of je klacht komt op een andere manier weer terug.

In deze video laat ik je zien waarom dit zo is en hoe je wel blijvend van je klachten afkomt.

Wat bereik je met mijn traject speciaal voor mensen met hyperventilatie

 • Je voelt je rustiger en weet hoe je jezelf rustig kunt maken in stressvolle situaties
 • Je bent los van oude pijn uit het verleden, waardoor je lijf zelf meer rust heeft en niet steeds in de “aan”-modus staat, wat de oorzaak is van je hyperventilatie
 • Je bent aanvalvrij, en als je toch nog ooit een aanval krijgt, weet je hoe je daarmee om kunt gaan waardoor de aanval vanzelf weer weggaat.
 • Je bent je bewust van waar stress bij jou vooral vandaan komt. Wat geeft jou stress? Wat geeft je energie? Je kent jezelf beter en kunt ook makkelijker je grenzen aangeven, waardoor je stress voorkomt.
 • Je vertrouwt je lichaam weer. Je weet beter hoe je lichaam functioneert en voelt precies hoe het met je lichaam gaat en hoe je daarop in moet spelen.
 • Je hebt je leven terug! Je durft weer sociale dingen te gaan ondernemen, waar je energie van krijgt.

Doordat we met deze methode niet alleen de symptomen, maar ook de echte oorzaak aanpakken, zijn bijna al mijn cliënten blijvend van hun hyperventilatie klachten af na een traject.

Het aanpakken van de oorzaken van hyperventilatie kost tijd

Net zoals al je patronen, is hyperventilatie niet in één dag gekomen, en dus helaas ook niet meteen opgelost. Hyperventilatie is er niet voor niks. Het is een signaal dat je echt moet gaan werken aan jezelf. Aan de onderliggende patronen. Je lijf heeft daarnaast heel wat te verwerken. Een goede aanpak voor het oplossen van hyperventilatie heeft dan ook een duidelijke opbouw.

Niet alleen wil je de stress uit je lichaam hebben, je wilt ook af van de patronen die de stress opbouwen en de patronen die je hyperventilatie triggeren. We werken hiervoor met een speciaal traject waarmee je zowel de stress als je patronen aanpakt.

Om het maximale uit de sessies te halen zul je ook zelf aan de slag moeten. Daarvoor hebben we een online training ontwikkeld van inmiddels meer dan 25 video’s. In de video’s leer je hoe het komt dat je vast blijft zitten in een stresspatroon en hoe je hiervan af kunt komen. Het geeft je op deze wijze veel meer tools om zelf aan de slag te gaan.

Je krijgt oefeningen (ook op mp3) om te vertragen en om je patronen te veranderen. Je zult merken dat het veel makkelijker is om de oefeningen te doen met de mp3’s als extra begeleiding.

Boek Vrij Leven: alles wat je wilt weten over hoe stress werkt, hoe je in patronen blijft vast zitten en vooral, hoe je die patronen kunt loslaten. Ik krijg regelmatig van mijn cliënten te horen dat ze dankzij het boek veel nieuwe inzichten opdoen. Vooral het hoofdstuk over emoties geeft ze meer ruimte om hun emoties er te laten zijn en deze ook te ervaren.

Dankzij de online training kunnen we in de sessies direct een stuk dieper gaan. Onze ervaring is dat cliënten die het gehele traject volgen, een veel dieper en langduriger resultaat hebben. 

Daarom werk ik niet met losse sessies waarin je per keer kijkt wat je gaat doen, maar met trajecten die gericht zijn op een resultaat waar je stap-voor-stap aan werkt.

Voordelen van ons traject

Samen met het online programma pak je de stress beter aan

Een online training in je eigen tempo, met meer dan 25 video’s die je zo vaak je wilt terug kunt kijken. Die je stap-voor-stap door het hele traject leidt.

Het boek Vrij Leven, waarin je leert hoe stress werkt, zodat je ook je eigen reacties beter leert begrijpen en weer grip krijgt op hoe je je voelt.

Ontvang de ontsspanningsoefeningen op mp3

Ooit een ontspanningsoefening geprobeerd? Merkte je dat je gedachten alle kanten op gingen? Met de mp3’s bij het traject begeleid ik je door de oefening heen, waardoor jij veel makkelijker kunt focussen en ontspannen.

Doordat het online traject en de sessies op elkaar afgestemd zijn, haal je meer resultaat uit het traject

Doordat je in de online training al heel veel kennis opdoet en veel al zelf kunt oefenen, kunnen we in de vijf één-op-één sessies echt de diepte in gaan. Je haalt hierdoor veel meer resultaat uit de sessies.

Jouw investering in jezelf

Zes intensieve één-op-één 1 sessies  
De online training van meer dan 25 video’s  
Inclusief de oefeningen en visualisaties op mp3  
Het boek ‘Vrij Leven’  
Jouw investering in jezelf bij een senior Aser-methode therapeut: € 1500,-
Bij Bas van Pelt zelf:
(afhankelijk van vorm en inhoud van het traject)
€ 4500,-

Indien je acupunctuur in je aanvullende verzekering hebt zitten, wordt hier vaak nog € 300,- van vergoed.

Ik wil je graag laagdrempelig kennis laten maken met mijn methode en vind het ook belangrijk om te kijken of we samen een klik hebben. Daarom begin ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek.

Pas daarna kijken we samen wat voor jou de beste aanpak is.

Meer mooie verhalen van cliënten

“Op dat moment zocht ik op aangeven van de huisarts iemand die me met hyperventilatie kon helpen.

Ik wilde dat in de buurt dus heb ik gezocht op hyperventilatie en Alkmaar. Daarop kwam jij naar boven, omdat ik goede ervaringen heb met acupunctuur en omdat jij me aansprak heb ik contact met je opgenomen.

De aanpak en verdieping die je in de sessies brengt, had ik niet van te voren op basis van de info verwacht. Het zou mijn keuze nog overtuigender gemaakt hebben.”

– Penny

“Ik heb jouw nummer via via gekregen, ik heb je toen voor het eerst in de avond gebeld tijdens een paniekaanval. In plaats van te zeggen dat het buiten jouw werktijd is en mij graag zou zien tijdens je openingstijden, nam je de tijd voor mij. Wat laat zien dat je oprecht geeft om je klanten en passie heb voor wat je doet.

Ik heb direct een afspraak met jou gemaakt. Vervolgens ben ik op jouw site gaan kijken en deze was zeer duidelijk.
Op de vrijblijvende afspraak was je heel duidelijk wat mij direct heeft geholpen, daarnaast straal je rust, vertrouwen, eerlijkheid, medegevoel en begrip uit.
Dit is ook de reden dat ik op behandeling ben over gegaan, en vervolgbehandelingen neem.

Je geeft ook inzicht en duidelijkheid over patronen in je leven en hoe deze aan te passen naar iets positiefs.

Ik voel mij steeds beter na een behandeling.

Nogmaals bedankt Bas, je doet geweldig werk en bent een geweldige persoonlijkheid!”

– Erwin

Praktische informatie

We gaan samen aan de slag op één van onze locaties. De eerste sessie duurt 1,5 uur en die tijd hebben we hard nodig. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden om te weten wat er écht bij je speelt. Uiteraard krijg je ook direct je eerste behandeling én krijg je praktische handvatten om stress te verminderen, zodat jij direct aan de slag kunt.

Als je nog meer resultaat wilt bereiken, en echt blijvend van stress af wilt, is het wel belangrijk om het hele traject te volgen. We moeten allebei aan de bak!

Boek hier jouw gratis kennismakingsgesprek en zet de eerste stap naar stressvrij leven!

Vragen waar je vast antwoord op wilt

Wat vervelend zeg! Wat maakt dat dit niet geholpen heeft? De basis van mijn trajecten is acupunctuur, maar in de loop der jaren heb ik mijn eigen methode ontwikkeld die anders is dan de standaard acupunctuur of coaching. Neem even contact met me op, dan krijg ik een beter beeld van jouw situatie en kan ik je vertellen hoe ik je kan helpen en wat mijn methode anders maakt.

Deels. Als je de juiste aanvullende verzekering hebt worden de sessies deels vergoed. Kijk zelf even tot welk bedrag je verzekering de sessies vergoedt. In de meeste gevallen krijg je voor het totale traject nog zo’n € 300,- vergoed.

Een andere optie is je werkgever te vragen of die het traject (deels)wil vergoeden. Onze ervaring is dat zij dit vaak willen doen, aangezien zij er ook baat bij hebben als jij weer snel goed in je vel zit.

We hebben verschillende locaties, in het formulier om een kennismaking aan te vragen zie je de verschillende locaties staan.

Ja, bij alle drie de locaties kun je zowel parkeren als met het openbaar vervoer komen. Kijk voor de beste route met openbaar vervoer op 9292.nl.

In Waddinxveen is de locatie op de eerste verdieping, er is helaas geen lift aanwezig.

Wat vervelend! Je bent gelukkig niet de enige. Veel mensen die bij mij komen zijn bang voor naalden, maar als ze het eenmaal ervaren hebben vinden ze het niet eng meer. Neem anders even contact met me op, dan kunnen we het erover hebben.

In het uiterste geval kunnen we de acupunctuurpunten ook masseren in plaats van prikken.

Wat goed dat je al aan jezelf werkt! Belangrijk om inderdaad even samen te bekijken of dit het juiste moment is om naar mij te komen. Het kan zelfs zijn dat het juist een geweldige aanvulling is op elkaar. Ik pas mijn trajecten altijd aan aan je persoonlijke situatie en aan eventuele andere therapievormen. Neem even contact op, zodat ik meer informatie heb over wie je bent en wat er aan de hand is. Dan kunnen we samen bepalen of dit geschikt voor jou is.

Goede vraag! Wat heb je dan allemaal al geprobeerd? En hoe was jouw eigen commitment hierin? Die is namelijk heel belangrijk. Ik zie het zo. Iedere behandeling, ieder boek, ieder goed gesprek zorgt ervoor dat je jezelf steeds een laagje dieper leert kennen. Waarschijnlijk hebben alle behandelingen ervoor gezorgd dat je nu staat waar je staat. Ik ben overtuigd van mijn eigen methode, maar als jij er zelf niet in gelooft, dat geloof ik ook dat het niet gaat werken. Kun je er open minded in staan? Geloven dat je echt van je hyperventilatie af kunt komen? Dat is wat mij betreft de eerste stap.

Ik werk met trajecten in plaats van met losse sessies. In mijn ervaring kun je vanuit een traject met een gericht doel veel meer resultaat bereiken. Voor meer informatie en de prijzen scroll je even omhoog naar het stuk over het traject.

Ondanks dat het op het moment dat je hyperventilatie best kan werken om het CO2 gehalte in je bloed weer omhoog te krijgen, waardoor je ook weer meer tot rust komt, doet het niets voor de patronen die jouw hyperventilatie veroorzaken.

Van mij mag je in een zakje blazen als dat je helpt, maar liever leer ik je andere technieken die veel beter werken én die de onderliggende patronen aanpakken.

Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders