Blijvend Vrij van Stress | Vrij Leven

Blijvend vrij van stress

 • Heb jij al maanden, misschien zelfs wel jaren, last van veel stress, en weet je niet meer wat je moet doen om je beter te voelen?
 • Heb je al van alles geprobeerd, veel therapeuten en coaches bezocht, ademhalingsoefeningen geprobeerd, meditatie, sporten, gezonder eten etc. maar lijkt het niet te helpen?
 • Herken je jezelf niet meer, en maakt dat je bang en verdrietig tegelijk, omdat je niet weet hoe het ooit zover heeft kunnen komen?
 • Wil je controle hebben over je stress, maar lijkt het alsof je geleefd wordt in plaats van dat je zelf kunt bepalen hoe jouw leven verloopt?
 • Sta je in de spagaat en vind je het lastig om keuzes te maken, omdat je bijvoorbeeld je werk toch nodig hebt voor je inkomen, en je dus niet kunt stoppen ook al voel je dat dat is wat je nodig hebt?
 • Sta je continue in de “aan” stand, voel je je altijd opgejaagd en zijn er altijd nog honderd dingen die je nog zou moeten doen? Loop je dus altijd achter de feiten aan?
 • Of voel je je juist de hele dag leeg en verlamd, een beetje als een zombie, en kom je gewoon tot niks meer?
 • Zet je een masker op voor de buitenwereld omdat je je misschien schaamt voor je stress? Doe je je anders voor dan hoe je je eigenlijk voelt omdat het voor jou misschien voelt als falen?

Hoe je je ook voelt….. te lange tijd teveel stress hebben heeft een gigantische impact op je lijf en je mind. Grote kans dat jij je echt jezelf niet meer voelt.

Samen je stress aanpakken

Bas van Pelt - Stresscoach

Ik ben Bas van Pelt en ik help je om je blijvend van je stress af te komen. Dit doe ik door de achterliggende oorzaak aan te pakken. Wat maakt dat je zoveel stress hebt? En welke patronen zorgen ervoor dat jij steeds maar stress blijft houden?

Mijn doel is om jou zelf weer grip te geven op je eigen gezondheid en je leven. Ik geloof in jouw eigen kracht om stress blijvend te verminderen. Om deze reden ben ik acupunctuur gaan combineren met coaching. Hierbij gebruik ik de inzichten vanuit de acupunctuur om sneller tot de kern te komen en zo samen met jou een beter resultaat te bereiken.

Ik help je beter te ontspannen zodat je weer kunt genieten van wat je doet. Je bouwt meer energie op om de dingen te doen die jij leuk vindt. Vanuit je eigen kracht leer ik je van stress en van aan stressgerelateerde klachten af te komen en weer te leven zoals je echt bent.

Met mijn methode heb ik al tientallen mensen van hun stress af mogen helpen.

Hoe reageert je brein als je lange tijd veel stress hebt?

Misschien herken je je hierin: tijdens een periode van hevige stress merk je dat je je anders gaat gedragen, je voelt je anders en je denkt zelfs anders. Je bent niet meer de heldere persoon die je normaal bent, maar kunt alleen focussen op de korte termijn en op die dingen waar je stress van krijgt. Lange termijndoelen en zaken die normaal heel belangrijk voor je zijn krijgen ineens geen aandacht meer…

Dit is precies hoe je hersenen functioneren onder stress. En evolutionair gezien is het ook goed dat het zo werkt. Denk je maar in, op het moment dat je op de savanne staat en er staat een leeuw tegenover je, dan wil je dat alle energie in je hersenen gaat naar het vinden van een oplossing voor dit probleem! Op dat moment maakt het helemaal niets meer uit wat je doelen voor de lange termijn zijn. Er is nog maar één doel: de komende 5 minuten overleven!

In je hersenen is het je reptielenbrein (de hersenstam) wat het dan overneemt. Dit is het deel wat zich bezighoudt met overleven. Het is oudste deel van het brein. Hier komen alle stresssignalen vanuit het lichaam binnen en wordt geregeld in welke staat van paraatheid je verkeerd. In dit geval dus een hoge staat van paraatheid.

Vroeger had je deze signalen van je lichaam nodig om te overleven. Die zorgden ervoor dat je ALTIJD kon vluchten, vechten of bevriezen als er gevaar was. Maar tegenwoordig is er eigenlijk weinig “echt gevaar”. Daar is wel iets anders voor in de plaats gekomen: we MOETEN van alles. Van anderen en van onszelf. Er zijn iedere seconde nieuwe prikkels. Het is bijna niet meer normaal om even “uit” te staan. In onze huidige maatschappij zitten we veel te veel in de “aan”-stand. Als we niet druk aan het werk zijn, zijn we wel druk met leuke dingen. Ook dit is stress voor het zenuwstelsel. Er is niet genoeg tijd om te herstellen.

In de praktijk merk ik dat de mensen veel te veel in hun hoofd bezig zijn en te weinig voelen wat hun lichaam aangeeft. We zijn de hele tijd bezig met plannen maken en bedenken wat we straks nog even moeten doen. Echt genieten van het moment is er daardoor steeds minder bij.

Als je tegenover een leeuw staat, is stress een gezonde reactie

Hoe kom je dus blijvend van je stress af?

Eigenlijk is het heel simpel: er moet meer balans zijn tussen de “aan”- en “uit”-stand. In de acupunctuur leren we dat Yin en Yang in balans moeten zijn. We hebben activiteit nodig om de energie in beweging te houden. Om ons lichaam te stimuleren om sterker te worden. Aan de andere kant hebben we de rust nodig om te herstellen. Om voorraad op te bouwen zodat we straks die activiteit weer aan kunnen.

Maar als het zo simpel was, dan zou iedereen het wel doen. Wat het zo moeilijk maakt om “uit” te gaan, is dat er overlevingsmechanismen zijn die jou in de “aan”-stand houdt. Er zijn hardnekkige patronen in je systeem die zorgen dat jij maar door gaat.

Een kort voorbeeld… Stel, je komt uit een ondernemersgezin. De zaak loopt wel, maar je ouders hebben altijd heel hard gewerkt. Hard werken, dat was belangrijk, want anders was er geen omzet en dus geen eten. Als jij hard je best deed op school en in de zaak, dan waren je ouders blij. Jij hebt toen misschien van huis uit geleerd dat hard werken belangrijk is. En dat doe je nu dus ook. Maar het levert je meer stress op dan wat anders…

Tijd om te onderzoeken welke overtuigingen er onder jouw stress zitten!

Zo werken patronen in je brein

Samen liefdevol de oorzaak van de stress aanpakken

Het wordt tijd dat je gaat luisteren naar je lichaam! Het geeft je niet voor niks signalen. Samen kijken we naar wat je lichaam je wil vertellen.

Door de methode die ik gebruik kom je blijvend van je stress af. De basis van mijn traject is acupunctuur. Met de acupunctuur brengen we het zenuwstelsel tot rust en brengen we de emoties weer in balans.

Mooie verhalen van cliënten

Na een hele stressvolle en verdrietige periode heb ik ervoor gekozen om mij aan te melden bij Acupunctuur Bas van Pelt. Ik sliep slecht, had geen eetlust en ik kon me nauwelijks ontspannen. Bas heeft mij heel goed geholpen door eerst naar mijn verhaal te luisteren en zo een behandeling te kiezen die daar het beste op aansloot.

Het werd acupunctuur gecombineerd met coaching. Tijdens de behandelingen kon mijn lichaam weer in een ontspannen toestand komen. Samen met de gesprekken en handvatten die Bas mij heeft aangereikt, kan ik zeggen dat ik mij na vier maanden weer goed voel. Bas, bedankt voor alles!

– Susan

Wat ik goed vind aan je is dat je er werkelijk Bent! Je luistert naar het verhaal en trekt niet alleen je eigen plan, je hoort echt wat er wordt gezegd. Dit komt op jou misschien over als niet zo bijzonder maar het is niet vanzelfsprekend (helaas). Er is dus een soort samenwerking, en dat heb ik als prettig ervaren.

Je denkt door en weet vanuit je opleiding en wellicht ook jouw eigen gevoeligheid/intuïtie meer dan menig ander. Misschien dat anderen net zoveel weten qua theorie maar omdat je ook dingen uitlegt snap je als cliënt beter wat er precies aan de hand is en dat is fijn. Ook geef je het aan als je ergens niet zeker van bent, daar schaam je je niet voor gelukkig, dat schept vertrouwen.

Kortom, je bent Echt

– Raymond

Waarom veel therapievormen niet werken

De meeste therapievormen geven wel een verlichting. Vaak is dit echter slechts tijdelijk. Of je klacht komt op een andere manier weer terug.

In deze video laat ik je zien waarom dit zo is en hoe je wel blijvend van je klachten afkomt.

Wat bereik je als we samen je stress gaan aanpakken:

 • Je kunt rust inbouwen in je leven. Eindelijk die rust, waar je zo naar verlangt! Je kunt zonder schuldgevoel een momentje voor jezelf pakken en daar echt van genieten.
 • Je lijf voelt zachter en rustiger aan. Je weet hoe je spanning in je lijf kunt loslaten. Je voelt je meer verbonden met je lijf en luistert naar de kleine signalen.
 • Je hebt minder angsten. Je vertrouwt je lijf weer. Je bent niet langer bang om een burnout te krijgen of voor de ergste situaties.
 • Je geeft je grenzen aan. Je weet wat je wel en niet wil en durft die liefdevol aan te geven. Jij bent immers de belangrijkste persoon in je leven!
 • Je hebt patronen doorbroken en verdriet verwerkt. Je handelt meer vanuit je intuïtie en niet langer vanuit je overlevingsmechanismes.
 • Je voelt je vrijer en energieker. Je slaapt beter en piekert minder. Al met al heeft het je een heleboel extra energie opgeleverd. Je voelt je eindelijk weer ‘levend’.

Doordat we met deze methode niet alleen de symptomen, maar ook de echte oorzaak aanpakken, zijn bijna al mijn cliënten blijvend van hun stressklachten af na een traject.

Het aanpakken van stress kost tijd

Langdurige stress… Niet in één dag gekomen, en dus helaas ook niet meteen opgelost. Stress is er niet voor niks. Het geeft je een signaal dat je echt moet gaan werken aan jezelf. Aan de onderliggende patronen. Je lijf heeft daarnaast heel wat te verwerken. Een goede aanpak voor het oplossen van langdurige stress heeft dan ook een duidelijke opbouw.

Om het maximale uit de sessies te halen zul je ook zelf aan de slag moeten. Daarvoor hebben we een online training ontwikkeld van inmiddels meer dan 25 video’s. In de video’s leer je hoe het komt dat je vast blijft zitten in een stresspatroon en hoe je hiervan af kunt komen. Het geeft je op deze wijze veel meer tools om zelf aan de slag te gaan.

Je krijgt oefeningen (ook op mp3) om te vertragen en om je patronen te veranderen. Je zult merken dat het veel makkelijker is om de oefeningen te doen met de mp3’s als extra begeleiding.

Boek Vrij Leven: alles wat je wilt weten over hoe stress werkt, hoe je in patronen blijft vast zitten en vooral, hoe je die patronen kunt loslaten. Ik krijg regelmatig van mijn cliënten te horen dat ze dankzij het boek veel nieuwe inzichten opdoen. Vooral het hoofdstuk over emoties geeft ze meer ruimte om hun emoties er te laten zijn en deze ook te ervaren.

Dankzij de online training kunnen we in de sessies direct een stuk dieper gaan. Onze ervaring is dat cliënten die het gehele traject volgen, een veel dieper en langduriger resultaat hebben. 

Daarom werk ik niet met losse sessies waarin je per keer kijkt wat je gaat doen, maar met trajecten die gericht zijn op een resultaat waar je stap-voor-stap aan werkt.

Voordelen van ons traject

Samen met het online programma pak je de stress beter aan

Een online training in je eigen tempo, met meer dan 25 video’s die je zo vaak je wilt terug kunt kijken. Die je stap-voor-stap door het hele traject leidt.

Het boek Vrij Leven, waarin je leert hoe stress werkt, zodat je ook je eigen reacties beter leert begrijpen en weer grip krijgt op hoe je je voelt.

Ontvang de ontsspanningsoefeningen op mp3

Ooit een ontspanningsoefening geprobeerd? Merkte je dat je gedachten alle kanten op gingen? Met de mp3’s bij het traject begeleid ik je door de oefening heen, waardoor jij veel makkelijker kunt focussen en ontspannen.

Doordat het online traject en de sessies op elkaar afgestemd zijn, haal je meer resultaat uit het traject

Doordat je in de online training al heel veel kennis opdoet en veel al zelf kunt oefenen, kunnen we in de vijf één-op-één sessies echt de diepte in gaan. Je haalt hierdoor veel meer resultaat uit de sessies.

Jouw investering in jezelf

Zes intensieve één-op-één 1 sessies  
De online training van meer dan 25 video’s  
Inclusief de oefeningen en visualisaties op mp3  
Het boek ‘Vrij Leven’  
Jouw investering in jezelf bij een senior Aser-methode therapeut: € 1500,-
Bij Bas van Pelt zelf:
(afhankelijk van de vorm en inhoud van het traject)
€ 4500,-

Indien je acupunctuur in je aanvullende verzekering hebt zitten, wordt hier vaak nog € 300,- van vergoed.

Ik wil je graag laagdrempelig kennis laten maken met mijn methode en vind het ook belangrijk om te kijken of we samen een klik hebben. Daarom begin ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek.

Pas daarna kijken we samen wat voor jou de beste aanpak is.

Meer mooie verhalen van onze cliënten

“De titel van het boek ‘vrij leven’ sprak me aan en kwam op het juiste moment, toen ik dacht de controle te hebben verloren.

Het boek gaf me herkenning en veel nieuwe inzichten. Dat ALLES is verbonden en elkaar beïnvloed.

Het leerde me (weer) al mijn emoties te mogen ervaren. Hierna viel er een last van me af waarvan ik niet wist dat ik die droeg. Ook leerde ik dat ik mijn emoties wel degelijk kan beïnvloeden, en hierdoor patronen (vanzelf) veranderen.

Het leven is nu zoveel leuker om me heen.

De therapiesessies leerden me ontspannen en gaven me een vredig en trots gevoel.

Ik heb geleerd er te mogen zijn zonder iets te moeten!

Ik ben krachtiger dan ik wist en mooier dan ik zag”.

-Ingrid

“Het filmpje waarin jij verteld over “de leeuw” dat triggerde mij om het filmpje nog eens te bekijken en daarna nog eens. Vervolgens heb ik het even laten bezinken en de volgende dag heb ik het intake formulier ingevuld.

Vrij kort daarna de intake gehad en je bleek helemaal zoals je, je in het filmpje met “de leeuw” voor deed. Binnen 5 maanden werkte ik weer volledige 36 uur per week en ga ik steeds een stukje vooruit en kom ik telkens iets meer uit mijn schulp. Het is zeker geen makkelijk traject, maar wel zinvol.

Doordat je een “mensen mens” bent en zo ook overkomt heb ik voor jou gekozen. Daarom rijd ik een uur naar Alkmaar om een sessies bij jou te volgen en rij ik na 2,5 a 3 uur weer een uur meezingend met de radio in de auto weer terug naar Almere. Hoe heftig sommige sessies ook zijn!

Wat ik een hele goede vraag van je vond toen we elkaar voor het eerst aan de telefoon hadden was; Wat wil je doen als je straks weer meer energie hebt? Dit vond je belangrijk om te weten voor je me uitnodigde naar Alkmaar te komen. Je laat op die manier merken dat het niet alleen voor het geld doet, maar dat jij echt mensen wil helpen.

– Anne

Praktische informatie

We gaan samen aan de slag op één van onze locaties. De eerste sessie duurt 1,5 uur en die tijd hebben we hard nodig. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden om te weten wat er écht bij je speelt. Uiteraard krijg je ook direct je eerste behandeling én krijg je praktische handvatten om stress te verminderen, zodat jij direct aan de slag kunt.

Als je nog meer resultaat wilt bereiken, en echt blijvend van stress af wilt, is het wel belangrijk om het hele traject te volgen. We moeten allebei aan de bak!

Boek hier jouw gratis kennismakingsgesprek en zet de eerste stap naar stressvrij leven!

Vragen waar je vast antwoord op wilt

Wat vervelend zeg! Wat maakt dat dit niet geholpen heeft? De basis van mijn trajecten is acupunctuur, maar in de loop der jaren heb ik mijn eigen methode ontwikkeld die anders is dan de standaard acupunctuur of coaching. Neem even contact met me op, dan krijg ik een beter beeld van jouw situatie en kan ik je vertellen hoe ik je kan helpen en wat mijn methode anders maakt.

Deels. Als je de juiste aanvullende verzekering hebt worden de sessies deels vergoed. Kijk zelf even tot welk bedrag je verzekering de sessies vergoedt. In de meeste gevallen krijg je voor het totale traject nog zo’n € 250,- vergoed.

Een andere optie is je werkgever te vragen of die het traject (deels)wil vergoeden. Onze ervaring is dat zij dit vaak willen doen, aangezien zij er ook baat bij hebben als jij weer snel goed in je vel zit.

We hebben verschillende locaties, in het formulier om een kennismaking aan te vragen zie je de verschillende locaties staan.

Ja, bij alle drie de locaties kun je zowel parkeren als met het openbaar vervoer komen. Kijk voor de beste route met openbaar vervoer op 9292.nl.

In Waddinxveen is de locatie op de eerste verdieping, er is helaas geen lift aanwezig.

Wat vervelend! Je bent gelukkig niet de enige. Veel mensen die bij mij komen zijn bang voor naalden, maar als ze het eenmaal ervaren hebben vinden ze het niet eng meer. Neem anders even contact met me op, dan kunnen we het erover hebben.

In het uiterste geval kunnen we de acupunctuurpunten ook masseren in plaats van prikken.

Wat goed dat je al aan jezelf werkt! Belangrijk om inderdaad even samen te bekijken of dit het juiste moment is om naar mij te komen. Het kan zelfs zijn dat het juist een geweldige aanvulling is op elkaar. Ik pas mijn trajecten altijd aan aan je persoonlijke situatie en aan eventuele andere therapievormen. Neem even contact op, zodat ik meer informatie heb over wie je bent en wat er aan de hand is. Dan kunnen we samen bepalen of dit geschikt voor jou is.

Goede vraag! Wat heb je dan allemaal al geprobeerd? En hoe was jouw eigen commitment hierin? Die is namelijk heel belangrijk. Ik zie het zo. Iedere behandeling, ieder boek, ieder goed gesprek zorgt ervoor dat je jezelf steeds een laagje dieper leert kennen. Waarschijnlijk hebben alle behandelingen ervoor gezorgd dat je nu staat waar je staat. Ik ben overtuigd van mijn eigen methode, maar als jij er zelf niet in gelooft, dat geloof ik ook dat het niet gaat werken. Kun je er open minded in staan? Geloven dat je echt van je hyperventilatie af kunt komen? Dat is wat mij betreft de eerste stap.

Ik werk met trajecten in plaats van met losse sessies. In mijn ervaring kun je vanuit een traject met een gericht doel veel meer resultaat bereiken. Voor meer informatie en de prijzen scroll je even omhoog naar het stuk over het traject.

Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders