Samen naar Vrij Leven | Vrij Leven | Aser-methode trajecten

Samen naar Vrij Leven

 • Heb jij al maanden, misschien zelfs wel jaren, last van veel stress, HSP of fysieke klachten, en weet je niet meer wat je moet doen om je beter te voelen?
 • Heb je al van alles geprobeerd, veel therapeuten en coaches bezocht, ademhalingsoefeningen geprobeerd, meditatie, sporten, gezonder eten etc. maar lijkt het niet te helpen?
 • Sta je in de spagaat en vind je het lastig om keuzes te maken, omdat je bijvoorbeeld je werk toch nodig hebt voor je inkomen, en je dus niet kunt stoppen ook al voel je dat dat is wat je nodig hebt?
 • Sta je continue in de “aan” stand, voel je je altijd opgejaagd en zijn er altijd nog honderd dingen die je nog zou moeten doen? Loop je dus altijd achter de feiten aan?
 • Of voel je je juist de hele dag leeg en verlamd, een beetje als een zombie, en kom je gewoon tot niks meer?
 • Of voel je je goed, maar weet je dat er nog veel meer uit te halen valt?
 • Heb je het gevoel vast te zitten in je automatische patronen, en zou je hier uit willen breken, maar weet je niet hoe?

Hoe je je ook voelt….. de bron hiervan zit altijd in je automatische patronen. Daar zit de echte oorzaak, én de oplossing.

Uitbundig lachend kind wat Vrij Leeft
Zo ziet Vrij Leven er uit 🙂

Samen de oorzaak aanpakken

Bas van Pelt geniet en leeft Vrij

Ik ben Bas van Pelt, de ontwikkelaar van de Aser-methode. Met onze methode helpen we je niet van je klachten af, maar helpen we je te veranderen, zodat je klachten vanzelf verdwijnen.

Dit doen we door de achterliggende oorzaak aan te pakken. waar komen je patronen vandaan? Welke triggers zitten achter je patronen, en welke ervaringen hebben je patronen gecreëerd?

Mijn doel is om jou zelf weer grip te geven op je eigen gezondheid en je leven. Ik geloof in jouw eigen kracht om te veranderen en te helen. Om deze reden heb ik de Aser-methode ontwikkeld. Hierbij gebruiken we de inzichten vanuit de acupunctuur om sneller tot de kern te komen en zo samen met jou een beter resultaat te bereiken.

Hoe zou het voor je zijn, als je je oude patronen kunt loslaten en helemaal vanuit jezelf kunt leven? Echt Vrij Leven, in volledige verbinding met de mensen om je heen.

Met onze methode hebben we al tientallen mensen mogen helpen deze stap te maken.

Wat is de echte oorzaak van je klachten?

Je herkent dit vast wel:

 • Bij de een geneest een blessure prima binnen een paar weken, en bij de ander wordt het chronisch.
 • De een vindt het heerlijk om veel prikkels te krijgen, de ander loopt er op leeg.
 • Soms sta je op en voel je dat je vol energie zit, zin hebt in de dag, en de volgende dag sta je op vol spanning in je lichaam, gestrest en heel negatief. Terwijl er eigenlijk niets verandert is in je leven.

Waarom is dit? Wat zorgt er nu voor dat je klachten krijgt, dat je niet lekker in je vel zit, stress ervaart of in emoties blijft hangen?

Het antwoord zit in hoe jouw systeem reageert. 95% van de tijd reageer je vanuit automatische patronen. Die patronen bepalen hoe jij je voelt, hoe je denkt en hoe geactiveerd je bent. Met andere woorden, jouw emoties en je gedachten overkomen je gewoon. Daar heb je geen directe invloed op.

Die patronen heb je ooit aangeleerd. Voornamelijk in de eerste 7 levensjaren, omdat in die tijd alles nog nieuw is en omdat je brein dan nog in een andere staat verkeert. Je brein zit in de zogenaamde Theta-golven. In die staat accepteer je alles als werkelijkheid.

Hoe sterker de emotie bij een ervaring in die tijd, hoe sterker die ervaring (en het bijbehorende patroon) wordt opgeslagen in je emotionele brein (LS). Dat gebeurt na je 7e levensjaar ook nog als de emoties sterk genoeg zijn (bijvoorbeeld bij trauma’s).

Zodra je nu in een situatie komt die je brein denkt te herkennen wordt je direct in het patroon van die eerste ervaring gezet. Je lichaam reageert hetzelfde, je emotie uit die tijd voel je weer en je denkt zelfs op de manier van toen.

Hoe jij je voelt ligt dus veel meer aan je patronen, dan aan je situatie.

Al deze patronen kun je terugvinden in je lichaam. In de meridianen uit de acupunctuur. Een controle behoefte voel je bijvoorbeeld op de acupunctuurpunten op de meridiaan die begint op je wijsvinger en aan de buitenkant van je elleboog omhoog naar je schouder loopt.

Mensen met een tenniselleboog hebben ook bijna altijd een controlebehoefte als een van hun onderliggende patronen.

Zo zie je dat hoe jij je voelt, hoe je denkt, maar ook hoe jouw lichaam wel of niet geneest, en welke ziektes je hebt vaak terug te leiden zijn naar jouw onbewuste aangeleerde patronen.

Als je tegenover een leeuw staat, is stress een gezonde reactie

Hoe kom je dus blijvend van je klachten af?

Om je blijven beter te voelen, is het nodig dat je je saboterende patronen los kunt laten.

Vanuit de Chinese geneeskunde betekent dat dat de energie (Qi) in de meridianen die bij die patronen horen in beweging komen. Dit doen we door deze punten aan te prikken via de technieken uit de Aser-methode.

Neuropsychologisch gezien, moeten de ervaringen die in je emotionele brein opgeslagen zitten een andere emotionele lading krijgen. Daarvoor zul je eerst het emotionele brein moeten activeren, vervolgens door steeds dieper te voelen bij die eerste ervaring te komen en dan via een visualisatie de lading op die eerste ervaring veranderen.

Je overschrijft dan als het ware de onbewuste herinnering in je brein.

Het heeft geen zin om alleen op de symptomen te focussen. Voor een blijvend resultaat zul je de patronen aan moeten pakken. En dat betekent dat je dus niet alleen maar moet praten, of alleen maar met het lichaam moet oefenen, maar dat je zowel de patronen in het lichaam als in het emotionele brein moet aanpakken.

Dat is waarvoor ik de Aser-methode ontwikkeld heb. Dit staat voor Acupuncture Stress Emotional Release. En dat is precies wat je in een traject leert doen en waar we samen aan werken.

Zo werken patronen in je brein

Samen liefdevol de oorzaak aanpakken

Het wordt tijd dat je gaat luisteren naar je lichaam! Het geeft je niet voor niks signalen. Samen kijken we naar wat je onbewuste je wilt vertellen.

Door de methode die wij gebruiken kun je blijvend veranderen, zodat je klachten vanzelf verdwijnen. De basis van ons traject is acupunctuur volgens de Aser-methode, dit combineren we met onze eigen coachingstijl en enkele andere technieken. Zodat jij een blijvende doorbraak kunt maken richting jouw Vrije Leven.

Mooie verhalen van cliënten

Na een hele stressvolle en verdrietige periode heb ik ervoor gekozen om mij aan te melden bij Acupunctuur Bas van Pelt. Ik sliep slecht, had geen eetlust en ik kon me nauwelijks ontspannen. Bas heeft mij heel goed geholpen door eerst naar mijn verhaal te luisteren en zo een behandeling te kiezen die daar het beste op aansloot.

Het werd acupunctuur gecombineerd met coaching. Tijdens de behandelingen kon mijn lichaam weer in een ontspannen toestand komen. Samen met de gesprekken en handvatten die Bas mij heeft aangereikt, kan ik zeggen dat ik mij na vier maanden weer goed voel. Bas, bedankt voor alles!

– Susan

Wat ik goed vind aan je is dat je er werkelijk Bent! Je luistert naar het verhaal en trekt niet alleen je eigen plan, je hoort echt wat er wordt gezegd. Dit komt op jou misschien over als niet zo bijzonder maar het is niet vanzelfsprekend (helaas). Er is dus een soort samenwerking, en dat heb ik als prettig ervaren.

Je denkt door en weet vanuit je opleiding en wellicht ook jouw eigen gevoeligheid/intuïtie meer dan menig ander. Misschien dat anderen net zoveel weten qua theorie maar omdat je ook dingen uitlegt snap je als cliënt beter wat er precies aan de hand is en dat is fijn. Ook geef je het aan als je ergens niet zeker van bent, daar schaam je je niet voor gelukkig, dat schept vertrouwen.

Kortom, je bent Echt

– Raymond

Waarom veel therapievormen niet werken

De meeste therapievormen geven wel een verlichting. Vaak is dit echter slechts tijdelijk. Of je klacht komt op een andere manier weer terug.

In deze video laat ik je zien waarom dit zo is en hoe je wel blijvend van je klachten afkomt.

Wat bereik je als je de oorzaak wegneemt:

 • Je kunt rust inbouwen in je leven. Eindelijk die rust, waar je zo naar verlangt! Je kunt zonder schuldgevoel een momentje voor jezelf pakken en daar echt van genieten.
 • Je lijf voelt zachter en rustiger aan. Je weet hoe je spanning in je lijf kunt loslaten. Je voelt je meer verbonden met je lijf en luistert naar de kleine signalen.
 • Je hebt minder angsten. Doordat je meer luistert naar jezelf voel je ook meer vertrouwen.
 • Je geeft je grenzen aan. Je weet wat je wel en niet wil en durft die liefdevol aan te geven. Jij bent immers de belangrijkste persoon in je leven!
 • Je hebt patronen doorbroken en verdriet verwerkt. Je handelt meer vanuit je intuïtie en niet langer vanuit je overlevingsmechanismes.
 • Je bent wie je bent en doet waar je hiervoor gekomen bent.

Doordat we met deze methode niet alleen de symptomen, maar ook de echte oorzaak aanpakken, ervaren bijna al onze cliënten een gigantische doorbraak in hun Vrije Leven.

Het aanpakken van je patronen kost tijd

Je patronen zitten er al een tijdje. En hoe vaster ze zitten, hoe meer moeite het kost om er bij te komen. Vaak heb je ook weer patronen die je ‘beschermen’ tegen de pijn. Deze patronen mag je eerst loslaten voordat we bij de echte kern kunnen komen.

Om het maximale uit de sessies te halen zul je ook zelf aan de slag moeten. Daarvoor hebben we een online training ontwikkeld van inmiddels meer dan 25 video’s. In de video’s leer je hoe het komt dat je vast blijft zitten in een patroon en hoe je hiervan af kunt komen. Het geeft je op deze wijze veel meer tools om zelf aan de slag te gaan.

Je krijgt oefeningen (ook op mp3) om te vertragen en om je patronen te veranderen. Je zult merken dat het veel makkelijker is om de oefeningen te doen met de mp3’s als extra begeleiding.

Je ontvangt het boek ‘Vrij Leven’: alles wat je wilt weten over hoe stress werkt, hoe je in patronen blijft vast zitten en vooral, hoe je die patronen kunt loslaten. Ik krijg regelmatig van mijn cliënten te horen dat ze dankzij het boek veel nieuwe inzichten opdoen. Vooral het hoofdstuk over emoties geeft ze meer ruimte om hun emoties er te laten zijn en deze ook te ervaren.

De online training en de contactmomenten werken samen. Doordat je in de online training al dichter bij je emoites en je patronen komt, kunnen we in de sessies een grotere slag maken. Hierdoor kun je vervolgens thuis zelf ook weer makkelijk dieper komen.

Onze ervaring is dat cliënten die het gehele traject volgen, een veel dieper en langduriger resultaat hebben. 

Daarom werken we niet met losse sessies waarin je per keer kijkt wat je gaat doen, maar met trajecten die gericht zijn op een resultaat waar je stap-voor-stap aan werkt.

Voordelen van ons traject

Samen met het online programma pak je de stress beter aan

Een online training in je eigen tempo, met meer dan 25 video’s die je zo vaak je wilt terug kunt kijken. Die je stap-voor-stap door het hele traject leidt.

Het boek Vrij Leven, waarin je leert hoe stress werkt, zodat je ook je eigen reacties beter leert begrijpen en weer grip krijgt op hoe je je voelt.

Ontvang de ontsspanningsoefeningen op mp3

Ooit een ontspanningsoefening geprobeerd? Merkte je dat je gedachten alle kanten op gingen? Met de mp3’s bij het traject begeleid ik je door de oefening heen, waardoor jij veel makkelijker kunt focussen en ontspannen.

Doordat het online traject en de sessies op elkaar afgestemd zijn, haal je meer resultaat uit het traject

Doordat je in de online training al heel veel kennis opdoet en veel al zelf kunt oefenen, kunnen we in de zes één-op-één contactmomenten echt de diepte in gaan. Je haalt hierdoor veel meer resultaat uit de sessies.

Jouw investering in jezelf

Zes intensieve één-op-één 1 sessies  
De online training van meer dan 25 video’s  
Inclusief de oefeningen en visualisaties op mp3  
Het boek ‘Vrij Leven’  
Jouw investering in jezelf bij een senior Aser-methode therapeut: € 1500,-
Bij Bas van Pelt zelf
(afhankelijk van vorm en inhoud van het traject):
€ 4500,-

Indien je acupunctuur in je aanvullende verzekering hebt zitten, wordt hier vaak nog € 300,- van vergoed.

Ik vind het belangrijk om te kijken of de Aser-methode voor jou de beste aanpak is en of we samen een klik hebben. Daarom begin ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek.

Pas daarna kijken we samen wat voor jou de beste aanpak is.

Meer mooie verhalen van onze cliënten

“De titel van het boek ‘vrij leven’ sprak me aan en kwam op het juiste moment, toen ik dacht de controle te hebben verloren.

Het boek gaf me herkenning en veel nieuwe inzichten. Dat ALLES is verbonden en elkaar beïnvloed.

Het leerde me (weer) al mijn emoties te mogen ervaren. Hierna viel er een last van me af waarvan ik niet wist dat ik die droeg. Ook leerde ik dat ik mijn emoties wel degelijk kan beïnvloeden, en hierdoor patronen (vanzelf) veranderen.

Het leven is nu zoveel leuker om me heen.

De therapiesessies leerden me ontspannen en gaven me een vredig en trots gevoel.

Ik heb geleerd er te mogen zijn zonder iets te moeten!

Ik ben krachtiger dan ik wist en mooier dan ik zag”.

-Ingrid

“Het filmpje waarin jij verteld over “de leeuw” dat triggerde mij om het filmpje nog eens te bekijken en daarna nog eens. Vervolgens heb ik het even laten bezinken en de volgende dag heb ik het intake formulier ingevuld.

Vrij kort daarna de intake gehad en je bleek helemaal zoals je, je in het filmpje met “de leeuw” voor deed. Binnen 5 maanden werkte ik weer volledige 36 uur per week en ga ik steeds een stukje vooruit en kom ik telkens iets meer uit mijn schulp. Het is zeker geen makkelijk traject, maar wel zinvol.

Doordat je een “mensen mens” bent en zo ook overkomt heb ik voor jou gekozen. Daarom rijd ik een uur naar Alkmaar om een sessies bij jou te volgen en rij ik na 2,5 a 3 uur weer een uur meezingend met de radio in de auto weer terug naar Almere. Hoe heftig sommige sessies ook zijn!

Wat ik een hele goede vraag van je vond toen we elkaar voor het eerst aan de telefoon hadden was; Wat wil je doen als je straks weer meer energie hebt? Dit vond je belangrijk om te weten voor je me uitnodigde naar Alkmaar te komen. Je laat op die manier merken dat het niet alleen voor het geld doet, maar dat jij echt mensen wil helpen.

– Anne

Praktische informatie

We gaan samen aan de slag op één van onze locaties. De eerste sessie duurt 1,5 uur en die tijd hebben we hard nodig. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden om te weten wat er écht bij je speelt. Als we samen besluiten het traject te starten kunnen we direct aan de slag.

Als je nog meer resultaat wilt bereiken, en echt blijvend van stress af wilt, is het wel belangrijk om het hele traject te volgen. We moeten allebei aan de bak!

Boek hier jouw gratis kennismakingsgesprek en zet de eerste stap naar Vrij Leven!

Vragen waar je vast antwoord op wilt

Wat vervelend zeg! Wat maakt dat dit niet geholpen heeft? De basis van mijn trajecten is acupunctuur, maar in de loop der jaren heb ik mijn eigen methode ontwikkeld die anders is dan de standaard acupunctuur of coaching. Neem even contact met me op, dan krijg ik een beter beeld van jouw situatie en kan ik je vertellen hoe ik je kan helpen en wat mijn methode anders maakt.

Deels. Als je de juiste aanvullende verzekering hebt worden de sessies deels vergoed. Kijk zelf even tot welk bedrag je verzekering de sessies vergoedt. In de meeste gevallen krijg je voor het totale traject nog zo’n € 250,- tot € 300,- vergoed.

Een andere optie is je werkgever te vragen of die het traject (deels)wil vergoeden. Onze ervaring is dat zij dit vaak willen doen, aangezien zij er ook baat bij hebben als jij weer snel goed in je vel zit.

We hebben verschillende locaties, in het formulier om een kennismaking aan te vragen zie je de verschillende locaties staan.

Ja, bij alle drie de locaties kun je zowel parkeren als met het openbaar vervoer komen. Kijk voor de beste route met openbaar vervoer op 9292.nl.

In Waddinxveen is de locatie op de eerste verdieping, er is helaas geen lift aanwezig.

Wat vervelend! Je bent gelukkig niet de enige. Veel mensen die bij mij komen zijn bang voor naalden, maar als ze het eenmaal ervaren hebben vinden ze het niet eng meer. Neem anders even contact met me op, dan kunnen we het erover hebben.

In het uiterste geval kunnen we de acupunctuurpunten ook masseren in plaats van prikken.

Wat goed dat je al aan jezelf werkt! Belangrijk om inderdaad even samen te bekijken of dit het juiste moment is om naar mij te komen. Het kan zelfs zijn dat het juist een geweldige aanvulling is op elkaar. Ik pas mijn trajecten altijd aan aan je persoonlijke situatie en aan eventuele andere therapievormen. Neem even contact op, zodat ik meer informatie heb over wie je bent en wat er aan de hand is. Dan kunnen we samen bepalen of dit geschikt voor jou is.

Goede vraag! Wat heb je dan allemaal al geprobeerd? En hoe was jouw eigen commitment hierin? Die is namelijk heel belangrijk. Ik zie het zo. Iedere behandeling, ieder boek, ieder goed gesprek zorgt ervoor dat je jezelf steeds een laagje dieper leert kennen. Waarschijnlijk hebben alle behandelingen ervoor gezorgd dat je nu staat waar je staat. Ik ben overtuigd van mijn eigen methode, maar als jij er zelf niet in gelooft, dan geloof ik ook dat het niet gaat werken. Kun je er open minded in staan? Geloven dat je echt van je klachten af kunt komen? Dat is wat mij betreft de eerste stap.

We werken met trajecten in plaats van met losse sessies. In mijn ervaring kun je vanuit een traject met een gericht doel veel meer resultaat bereiken. Voor meer informatie en de prijzen scroll je even omhoog naar het stuk over het traject.

Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders