Ons team: Barbara van der Hart | Vrij Leven | Asermethode Rotterdam

Ons Team: Barbara van der Hart

Barbara van der Hart - coaching Rotterdam

Hoi, ik ben Barbara van der Hart, acupuncturist, voetreflextherapeut en een rasechte Rotterdammer. Dat houdt in dat ik nuchter, eerlijk, loyaal en direct ben, humor heb en in mijn geval ook heel gevoelig ben.

Een combinatie van eigenschappen die het mij een hele poos erg lastig heeft gemaakt. Want hoe combineer je deze eigenschappen? Wanneer mag de ene emotie er zijn en wanneer de andere? Durf ik kwetsbaar te zijn? Ben ik daar wel klaar voor? Of ga ik onbewust toch een houding aannemen die pijn zogenaamd voorkomt? Gooi bovenop deze vragen nog wat aangeleerd gedrag, beperkende overtuigingen en triggers en de emotionele verwarring is compleet.

Oud zeer zat in de weg

Pas na het overlijden van allebei mijn ouders aan kanker, een scheiding en 2 burn-outs, liep ik tegen heel wat oud zeer aan. Het zat me in de weg en zorgde ervoor dat ik me gedroeg op een manier waarvan ik voelde dat dit niet ‘mijn’ manier was. Er klopte iets niet….

Dat heeft geleid tot een intense zoektocht naar mezelf, mijn eigen blauwdruk. Wat was de bedoeling met mijn leven? Wat wil ik doen? Waar word ik blij van? Waar krijg ik energie van? Maar vooral:

Wie ben ik?

Om daar achter te komen ben ik flink aan de slag gegaan, ben ik gaan kijken naar wat ik eerst zélf kon doen. Waar kreeg ik bijvoorbeeld energie van, waar liep ik juist op leeg.

Uiteindelijk kwam ik op het pad van de Chinese geneeskunde en vanaf het allereerste contact wist ik: dit is wat ik wil. Voetreflextherapie, Tuina massage en acupunctuur. Dat is waar mijn passie ligt. Anderen helpen en begeleiden tijdens die zo intense reis naar een vrij leven.

Groei van binnenuit

Tijdens de nodige opleidingen is er ook gekeken naar de therapeut als mens en doorloop je ook al een aantal trajecten en ga je door processen heen. Tijdens de NLP opleiding die ik ook heb gedaan, kwam ik tot het besef dat veel klachten diep in jezelf verscholen zitten. Zo diep dat het soms best lastig kan zijn om daar bij te komen. Maar zonder bij de kern te komen, kan je niet volledig vrij leven. En omdat ik mij daarin graag verder verdiepte, ben ik gaan kijken naar vervolgopleidingen. De ASER-methode van Bas sprak mij onwijs aan en tegelijkertijd was het ook eng. Ik moest ook goed naar mezelf kijken, kon zelf ook niet meer wegduiken en kreeg een soort nu of nooit gevoel. Het nu-gevoel riep het hardst voor mij.

En vandaag? Vandaag ben ik er klaar voor om jou verder te helpen en te begeleiden. Ben jij er klaar voor en durf ook jij met de figuurlijke billen bloot te gaan en diep naar jezelf te kijken? Kom dan langs voor een kennismakingsgesprek.

Barbara van der Hart - coaching Rotterdam

Barbara van der Hart

Locatie: Zuid-Holland (Mijnsheerenland)

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders