De Fontein - vind je plek (Boekreview) | Els van Steijn | Vrij Leven

De Fontein – vind je plek (Boekreview)

Lees De Fontein vind je plek van ELs van Steijn bijvoorbeeld met een goede cappuccino

De afgelopen tijd ben ik “De Fontein – Vind je plek” van Els van Steijn weer aan het herlezen. Het blijft een fantastisch boek dat een moeilijk onderwerp op een heel heldere manier uitlegt. Ik raad je zeker aan om dit boek te lezen. Het gaat je nieuwe inzichten geven in waarom je doet wat je doet en kan je relatie met je familie enorm verbeteren (zelfs als je geen contact met je familieleden hebt, leert het je nog steeds om jouw plek in te nemen in je systeem).

(Bekijk ook mijn review in de boekenclub op youtube)

 

Waarom doen we wat we doen? Dat is wat mij bezig houdt. Als je je bedenkt dat 95% van jouw reacties automatisch zijn… dat betekent dat je reageert vanuit automatische patronen die je ooit aangeleerd hebt.

 

Waarom komen die patronen vandaan?

Voor een groot deel komen ze uit je jeugd. Je leert je in je jeugd aanpassen aan wat de mensen om je heen vinden. Wat goed is en wat niet, wat ze leuk vinden als je doet en wat niet.

En zo wordt je langzaam gevormd door de verwachtingen en projecties van de mensen om je heen. Waarvan de belangrijkste jouw gezinsleden en je familie zijn.

 

Jouw patronen komen voort uit jouw familiesysteem.

In de fontein beschrijft Els van Steijn hoe niet alleen de familieleden die bij je zijn jouw familiesysteem vormen, maar ook de familieleden die er niet meer zijn. Sterker nog, als je bijvoorbeeld op jonge leeftijd geadopteerd bent, bestaat jouw familiesysteem nog steeds uit jouw biologische familie. Ongeacht of je ze ooit meegemaakt hebt.

In de acupunctuur verklaren we dit vanuit de Jing.

Jing is de energie waarmee je verbonden bent met je voorouders en later met je nakomelingen. Om precies te zijn, met 7 generaties voor je en 9 generaties na je. Maar Jing is veel meer dan dat.

 

Jing is de ordening der dingen.

Jing is de natuurwetten die het universum in stand houden. Zoals de wet van de zwaartekracht zorgt dat we op onze planeet kunnen blijven staan, de wet van behoud van energie ervoor zorgt dat gas wat omgezet wordt in licht in de zon bij ons leven creëert. Maar ook de wet van karma die bepaalt dat alles in balans blijft.

Zo is Jing ook de ordening in ons leven. De ouders geven aan de kinderen, de kinderen ontvangen van de ouders. Het eerste kind staat vooraan en geeft door aan de volgende.

We hebben allemaal een positie binnen ons systeem.

 

De fontein van ons familiesysteem

In “De Fontein – vind je plek” geeft Els van Steijn het mooie voorbeeld van een fontein die bestaat uit allemaal lagen van bekkens.

Elk bekken vangt water op vanuit de laag erboven. Zodra het bekken vol is stroomt het over naar de laag eronder.

Het bekken denkt niet na over waar het naar toe stroom, het maakt geen keuzes, heeft geen favorieten, geen voorwaarden, maar stroomt gewoon. Het ontvangt vrij en geeft vrij.

Zou zouden wij ook mogen zijn in ons familiesysteem.

Helaas zitten we vol overtuigingen en voorwaarden. Grotendeels aangeleerd door onze voorouders en onze cultuur, deels door onze eigen ervaringen. En deze overtuigingen en voorwaarden geven we weer door aan onze kinderen.

In de fontein leer je hoe dit werkt, welke patronen je kunt opbouwen vanuit verschillende disbalansen in je familiesysteem en hoe je weer in je kracht kunt komen.

Zodra je je plek vindt en deze inneemt sta je in je kracht.

 

Vind je plek

Het is zo simpel en tegelijk zo moeilijk. Maar met dit boek heb je wel een geweldig stuk gereedschap wat je helpt om inzicht te krijgen in jouw situatie en makkelijker je overtuigingen en patronen los te laten. Zodat jij ook Vrij kunt Leven vanuit jouw eigen plek.

Els weet een ingewikkeld systeem op een heel toegankelijke manier uit te leggen. Met praktische voorbeelden die vaak resoneren me je eigen ervaringen. Voor mij is dit een van de basis boeken die iedereen die Vrij wilt Leven gelezen zou moeten hebben.

Van mij krijgt De Fontein de maximale score van 5 sterren.

Bestel “De Fontein – vind je plek” nu via managementboek.nl.

Titel: De Fontein, Vind je Plek
Auteur: Els van Steijn
Druk: 2016
Uitgever: Het Noorderlicht
Taal: Nederlands
Genre: Populaire Pyschologie, Persoonlijke Ontwikkeling
ISBN: 9789492331328
Beoordeling: 5/5 sterren


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders