Focus op de goede dingen

We hebben al vaker gezegd, als je iets wilt bereiken, moet je eerst geloven dat je het kan. Als je het niet gelooft, zul je ook niet al je energie er in stoppen en zal het je ook niet lukken.

Maar wat bepaalt of jij gelooft in jezelf? Natuurlijk komt dit voor een deel vanuit je opvoeding en de cultuur waarin je leeft. Maar wat vandaag het grootste verschil kan maken is waar je je op dit moment op focust.

Hoeveel tijd besteed je dagelijks aan nadenken over wat je nog niet lukt, waar je beter in wilt/moet worden, wat er moeilijk gaat of wat er tegen zit? Vaak ben je hier veel mee bezig in je hoofd. Allemaal goed bedoeld, want je wilt beter worden, maar het bevestigt wel dat je iets nog niet kan.

En hoeveel tijd besteed je aan de dingen die goed gaan, waar je goed in bent, die als het ware vanzelf gaan. Waarschijnlijk denk je hier niet eens aan. Het gaat immers vanzelf.

Als je dan aan het eind van de dag terugkijkt waar je het meest over nagedacht hebt, zijn het dan de dingen die je kunt, of de dingen die je niet kunt? En welk beeld van jezelf creëer je hiermee in je gedachten?

 

Verleg je focus

Er zijn een paar makkelijke manieren om direct je zelfbeeld te verbeteren en je geloof in jezelf te versterken. De eerst is om je focus te verleggen. Door meer stil te staan bij alles wat goed gaat, bij alles wat je al kunt, versterk je ook het besef dat je dit al bereikt hebt. je versterkt je geloof in jezelf!

De andere manier is via dankbaarheid. Door dankbaar te zijn voor wat je hebt ontspan je, leef je meer in het moment en versterk je ook het gevoel dat je alles wat op je pad komt aankunt. Ik zal hier een volgende keer dieper op in gaan, wat dit allemaal met je doet.

 

Oefen het zelf

Elke avond voor het slapen gaan ga je de dag door. Maar je denkt alleen aan alles wat goed gegaan is. Alles wat vanzelf ging, alles wat je kunt. Durf ook trots te zijn op wat je kunt en wat je bereikt hebt. Wees dankbaar hiervoor.

Als je dit elke avond doet, zul je merken dat je al na een week anders in je vel zit. Je zult minder stil staan bij wat niet goed gaat en veel meer gefocust zijn op wat je kracht is.

Wat is jouw kracht? Wat kun je goed? Om direct te starten met deze oefening, geef hieronder in de reacties aan wat bij jou goed gaat en versterk elkaar met positieve reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders