The Magic of Thinking BIG – David J. Schwarz | Boekreview

 

Wow.

Dat beschrijft ongeveer de inhoud van dit boek.

Als je het hebt over een boek over mindset wat echt mindblowing is en niet de standaard verhaaltjes ophangt, dan is dit het juiste boek voor je.

We hebben het altijd over Napoleon Hill met zijn boek Think and Grow Rich, maar om eerlijk te zijn, als je echt aan de slag wilt met je leven. Als je nu echt aan je droomleven wilt gaan werken, dan zou ik eerst dit boek aanraden. Dan kun je Napoleon Hill altijd nog een keer in je vakantie lezen.

Het boek is praktisch geschreven. Niet alleen maar saaie theorie, maar duidelijke uitleg afgewisseld met aansprekende voorbeelden en direct toepasbare praktische tips.

In dit boek leer je niet alleen weer opnieuw te dromen, je leert ook hoe je daadwerkelijk je dromen bereikt. Wat je tegenhoudt en hoe je dat kunt ombuigen.

 

The Magic of Thinking Big

De titel klopt ook precies. Groot dromen en denken heeft een magische werking op je systeem. Hoe meer je jezelf gaat voorstellen dat grotere dingen mogelijk zijn, en hoe meer je op zoek gaat naar inspirerende voorbeelden, hoe meer je gaat merken dat jouw beeld van de werkelijkheid verandert.

Je gaat zelf ook zien dat alles mogelijk is. En onbewust ga je er ook naar handelen.

 

Excusitis

Voor mij was het grootste inzicht het hoofdstuk over Excusitis. We kennen allemaal dat we heel veel redenen hebben waarom we een bepaalde droom nog niet kunnen realiseren.

Soms komt het doordat je nog te jong en onervaren bent, of omdat je te oude bent… Soms mis je gewoon de juiste opleiding, of zit je zo vast in je huidige situatie (bv. je vaste lasten) dat je nu eenmaal niet iets anders kunt gaan doen.

Boekreview: David Schwartz laat in dit boek heel helder zien dat al onze redenen alleen maar excuses zijn. Met heldere voorbeelden van mensen die vanuit veel lastigere situaties dan waarin wij zelf zitten, toch hun dromen realiseren.

 

Conclusie: 5 sterrenBestel het boek The Magic of Thinking Big via Bol.com

Dit boek is een aanrader voor iedereen die serieus aan zijn droomleven wilt werken.

Bestel the Magic of Thinking Big direct op Bol.com

of bestel hem als e-book.

 
Titel: the Magic of Thinking Big
Auteur: David J. Schwarz
Eerste druk: 1959
Uitgever: Random House UK Ltd.
Taal: Engels
Genre: Populaire Pyschologie, Persoonlijke Ontwikkeling
ISBN: 9781785042430
Beoordeling: 5/5 sterren

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders