3 Stappen voor een nieuw leven (S.O.S. Gedragsverandering)

In 3 stappen een nieuw leven - gedragsverandering

Elke verandering levert weerstand. In de eerste plaats weerstand bij jezelf. Je moet de energie vinden om een start te maken en de motivatie om het vol te houden. Terwijl terugvallen in oude gewoonten juist helemaal geen moeite kost.

Er zijn 3 dingen nodig om je gedrag blijvend te kunnen veranderen: Staat, Overtuiging, Strategie. Wij noemen dit S.O.S. Gedragsverandering.

 

Staat

De staat waar je in verkeert is de eerste stap. Als je je ongelukkig voelt, ben je niet gemotiveerd. Als je down bent vanwege alles wat tegen zit of vanwege de situatie waarin je vast zit, heb je geen energie om de eerste stap te maken.

Dus we gaan energie maken! Je staat is makkelijker te veranderen dan je denkt. Ga bijvoorbeeld maar 5 minuten stevig wandelen. Bij elke 4 stappen adem je stevig en diep in en de volgende 4 stappen adem je stevig uit.

Een andere manier is nog makkelijker! Uit onderzoek blijkt dat als je voor 5 minuten je houding verandert, je direct verschil merkt in hoe je je voelt. Je stresshormoon neemt af en je bent meer geneigd om actie te ondernemen. Neem deze houding aan om je stress te verminderen en je direct beter te voelen.

 

Overtuiging

Je overtuiging is het verhaal wat je jezelf vertelt over de werkelijkheid. Alles wat je waarneemt, voelt en beleeft is gekleurd door je overtuigingen. Wat is jouw verhaal? Ben jij de mislukking die nog steeds vast zit in dezelfde situatie als een jaar geleden? Of ben jij degene die in dat jaar misschien niet zijn situatie heeft veranderd, maar wel heel veel heeft geleerd over zichzelf en nu wel op het punt staat dat ‘ie de situatie kan veranderen!

Ik kan je vertellen dat ik ooit failliet ben gegaan. Betekent dit dat ik niets voorstel? Betekent dit dat ik geen onderneming kan laten groeien? Nee zeker niet. Sterker nog, door het faillissement heb ik zo veel geleerd over ondernemen dat ik alleen maar sterker ben geworden. Ik heb juist hierdoor ook heel veel geleerd over mezelf, mijn sterke kanten en mijn minder sterke kanten. En ik kan je zeggen, mijn minder sterke kanten zijn een stuk sterker geworden erdoor.

Welk verhaal vertel jij jezelf?

 

Strategie

De strategie is de manier waarop jij je leven voortaan gaat leiden, op welk vlak dan ook. Of het er nu om gaat dat je financieel onafhankelijk wordt, gezonder gaat leven of je relatie verbetert. Voor alles wat je gaat doen is het belangrijk dat je een goede strategie hebt.

Hoe weet je of je een goede strategie hebt gevonden? Door te kijken naar degenen die deze strategie al eerder hebben toegepast.

Als je financieel onafhankelijk wilt worden, zoek dan iemand die dit al is en doe wat hij heeft gedaan. Wil je een betere relatie, vraag dan niet advies aan de buurman die al 3x gescheiden is. Wil je afvallen? Zoek dan iemand die vroeger dik is geweest, maar nu al minimaal 3 jaar een gezond gewicht heeft.

 

Onze aanpak

Ik zoek al jaren naar de beste aanpak op al deze vlakken. Ik heb hier zelf naar gezocht en ik heb geleerd van de beste coaches, trainers en therapeuten in de wereld. De kennis die ik heb opgedaan in de loop der jaren wil ik graag met je delen. Dit doe ik in onze seminars. Zowel in de seminars gericht op ondernemen als in de seminars gericht op gezondheid.

Wil je jouw leven ook in één dag een verandering geven? Meld je dan aan voor de One-Day-Retreat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders