Verminder je stress in 2 minuten

Een sterke houding zorgt ervoor dat je je sterk voelt

We dachten vroeger dat om van stress af te komen je je hele leven moest veranderen. En dat het lang duurt voordat je stress minder wordt. Inmiddels is er veel onderzoek naar gedaan en weten we dat het veel sneller kan.

En het grappige is, eigenlijk weten we dit al veel langer. In de fysiotherapie, oefentherapie, haptotherapie wordt dit al jaren onderwezen op de opleiding:

 

Er is een verband tussen je emotie, je zelfbeeld, je houding en je mimiek.

 

Vroeger (meer dan 40 jaar geleden) dacht iedereen dat het slechts eenrichtingsverkeer was. Je emotie en je zelfbeeld bepaalden je houding en je mimiek. En niet andersom.

Tegenwoordig weten we dat die verbinding beide kanten opwerkt. En niet alleen als je het bewust inzet, maar op elk moment werkt het alle kanten op. Hoe je denkt beïnvloedt hoe je je voelt, hoe je je voelt beïnvloedt hoe je beweegt, hoe je beweegt en wat je houding is beïnvloedt hoe je je voelt en hoe je denkt, etc.

En nu is er een mooi onderzoek wat dit ook heel duidelijk aantoont, inclusief de gevolgen voor hoe anderen op jou reageren.

 

Wil jij in 2 minuten je stress verminderen? Verander dan je houding!

Bekijk de onderstaande video van Amy Cuddy over hoe je houding beïnvloed hoe je je voelt, hoe je je gedraagt en hoe anderen je beoordelen.

 

Amy Cuddy – Your Body Language Shapes Who You Are

Zonder dromen geen inspiratie, geen actie en dus ook geen resultaat

Durf jij nog te dromen?

Als kinderen nog klein zijn en je vraagt ze wat ze later willen worden, dan krijg je geweldige antwoorden: “Astronaut, Piloot, Vuilnisman, Wereldkampioen, Transformer…”. Antwoorden die voort komen uit hun dromen en geen enkele last

Lees het volledige artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders