Durf jij nog te dromen? | Vrij Leven | Droom groot en realiseer je dromen

Durf jij nog te dromen?

Durf te Dromen, droom groot en realiseer je dromen

Als kinderen nog klein zijn en je vraagt ze wat ze later willen worden, dan krijg je geweldige antwoorden: “Astronaut, Piloot, Vuilnisman, Wereldkampioen, Transformer…”. Antwoorden die voort komen uit hun dromen en geen enkele last hebben van de realiteit. Als ze eenmaal van school afkomen is ze helaas aangepraat dat dit allemaal niet mogelijk is.

Aangekomen op mijn leeftijd weten de meeste mensen niet eens meer wat hun droom is, of ze durven het niet te zeggen. Als ik het aan mensen vraag krijg ik antwoorden als: “meer vakantie”, “nieuwe auto”, “wat meer tijd voor mijn gezin”.

Op zich is hier niets mis mee, als het doelen zijn. Maar dromen komen uit het hart. Ze horen vanuit je passie te komen. Een droom is iets waarbij je alleen van het idee al kunt genieten, waar je over fantaseert, wat je de dag doorhelpt. Ze horen bij het gevoel.

Doelen daarentegen horen bij de ratio en hebben vaak een duidelijk stappenplan hoe je ze kunt bereiken. Doelen zijn net zo belangrijk, maar als je niet eerst droomt, dan helpen je doelen je niet verder in je leven. Je doelen zijn WAT je wilt bereiken, je dromen WAAROM je het wilt bereiken. Ze geven je een focus punt om je op te richten en de drijfveer om je doelen te behalen.

En het mooie van dromen is, ze hoeven helemaal niet realistisch te zijn.

Dus als ik je nu vraag, wat is je hoogste droom, je ideaalbeeld dat je misschien niet eens durft te denken, wat is dan je antwoord?

 

Durf te dromen

Als jij durft te dromen, dan versterk je je drijfveren om dit te bereiken. Gedrag wordt namelijk gestuurd vanuit je limbisch systeem. Dit is het emotionele centrum van je hersenen. Het zijn emoties die ons gedrag bepalen. Als je iets echt wilt bereiken en je voelt dit heel sterk, dan bereik je dit ook. Als je er echter geen gevoel bij hebt, laat het dan maar zitten.

Dromen helpen je je negatieve overtuigingen te overstijgen. Omdat je droom niet realistisch hoeft te zijn, wordt je hier veel minder in beperkt door je negatieve overtuigingen. Het enige wat je moet doen is de durf vinden om te dromen.

Dus…

Droom groot en onrealistisch en laat je elke dag inspireren door je eigen dromen.

Om even terug te komen op die kinderen, uit onderzoek blijkt dat de kinderen met de grootste dromen en de hoogste doelen op latere leeftijd het gelukkigst zijn. Ongeacht of ze hun dromen waargemaakt hebben.

Wat is jouw droom, welk ideaal zou jij graag werkelijkheid zien worden? Laat het hieronder achter in de comments en inspireer elkaar om groot te dromen.

3 reacties op “Durf jij nog te dromen?”

 1. Geachte M,
  Ik ben met een een mentorgroep, mijn eigen onderneming aan het opbouwen? en daarbij wil ik mijn linkedin pagina wat perfect maken.
  Nu kom ik een foto tegen, durf te dromen, foto van de hemellichaam, met ondergaande zon.
  Nu is mijn vraag, mag ik die zonder problemen gebruiken, als achtergrond foto?

  1. Hi Gouke,
   De meeste foto’s op het internet zit copyright op. Dus die kun je niet zonder toestemming van de eigenaar van die foto gebruiken. Zorg dus altijd dat je die eerst hebt voordat je een foto gebruikt.
   Er zijn ook websites waar je gratis foto’s kunt vinden, bijvoorbeeld https://unsplash.com Hier kun je foto’s vinden die je vrij kunt gebruiken.
   Succes met je droombedrijf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders