Verander je overtuiging… en je gezondheid verandert mee

Gezond leven door te ontspannen op het strand

Een gezonde overtuiging

In hoeverre is je gezondheid puur lichamelijk? Als je dit blog al een tijdje volgt, weet je dat je gezondheid voor een groot deel bepaald wordt door je mentale en emotionele staat van zijn. Maar wist je ook dat door alleen je overtuiging te veranderen je direct een verschil merkt in je gezondheid?

We zien de wereld door een gekleurde bril. Welke kleur die bril heeft is afhankelijk van onze overtuigingen. Dus hoe we de wereld ervaren is afhankelijk van onze overtuigingen. Als we geloven dat mensen van zichzelf slecht zijn, zullen we weinig mensen vertrouwen. Als we geloven dat mensen van zichzelf goed zijn zullen we veel mensen vertrouwen. Dit is vanzelfsprekend.

Onze overtuigingen hebben zelfs een directe invloed op onze gezondheid. Niet alleen doordat we anders gaan leven als we anders in het leven staan, maar zelfs direct en in het moment.

Stress is slecht?

Als je stress ervaart, dan is dit een teken dat je lichaam geactiveerd raakt. Je lichaam maakt zich klaar om te vechten of te vluchten. Je hartslag gaat omhoog en je bloedvaten vernauwen zich. Het probleem is dat er dan veel meer bloed moet door een kleinere opening. Hierdoor zet je veel stress op de vaatwand. Je zult eerder hart en vaataandoeningen ontwikkelen.

Wat heeft dit te maken met je overtuiging?

Het blijkt uit nieuw onderzoek dat als je gelooft dat de tekenen van stress die je ervaart, de hoge hartslag, zweten, snelle ademhaling, jou klaar maken om nog beter te presteren, dit ineens niet slecht meer voor je is. Door die overtuiging maak je een extra hormoon aan wat je vaten weer verwijdt.

Je overtuiging is het verschil tussen een hartaanval op je 40e of gezond leven tot je 90e! Zie onderstaand filmpje:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders