Waarom Persoonlijke Ontwikkeling het belangrijkste is in je leven

Waarom Persoonlijke Ontwikkeling het belangrijkste is in je leven

Alleen door persoonlijke ontwikkeling kun je echt groeien en jezelf worden

We gaan allemaal naar school. Sommigen van ons wat langer dan anderen. Als we jong zijn doen we het omdat het normaal is, en als we wat ouder zijn doen we het omdat ons gezegd is dat je met een diploma een betere baan kunt krijgen. Door continu nieuwe vaardigheden te leren, blijven we op niveau.

Maar vaardigheden zeggen niet zo veel. Je kunt professor zijn in de quantum mechanica, maar als je niet in staat bent om je ontdekkingen de wereld in te helpen, voeg je ook geen waarde toe. Pas als je de mindset hebt om je vaardigheden in te zetten voor meer dan alleen jezelf, dan ben je waardevol en zullen anderen je waarde ook zien.

 

Het verschil in de wereld wordt gemaakt op karakter en op mindset

We kunnen beiden net zo goed zijn in het verkopen van auto’s, maar als ik een betere mindset heb, als ik een betere deal wil zowel voor mezelf als voor mijn klanten en daar continu op gefocust ben, zal ik meer auto’s verkopen.

Ik kan de meester in flirten zijn, cursussen over de hele wereld hierin geven, maar als ik geen aandacht heb voor mijn eigen gezin, zal ik van ze vervreemden.

Daarom is persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk. Sterker nog, het is het belangrijkste in het leven, want door jezelf als persoon te ontwikkelen, bereik je op alle vlakken meer.

 

Kennis is macht, karakter is meer

Het is de persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van ons geloof, ons karakter, het loslaten van onze overtuigingen waardoor we steeds meer zien wat er mogelijk is. Waardoor we steeds meer beseffen wat onze waarde is en hoe wij waardevol kunnen zijn voor anderen.

Kennis geeft je vaardigheden. Maar of je die vaardigheden inzet, is afhankelijk van wat jij gelooft over jezelf en over de wereld om je heen.

En dat is iets wat je helaas niet in het curriculum van je opleiding zit.

Dus zorg dat je hier een andere weg voor vind. Zorg dat je minimaal 1x per jaar aan je zelf werkt. Zoek een goede coach die ook zoveel in zichzelf investeert, of volg een seminar op het gebied waar jij je in wilt ontwikkelen. Seminars richten zich op meer dan vaardigheden alleen. Een goed seminar helpt je je mindset te ontwikkelen, terwijl je nieuwe vaardigheden leert.

Maar wat je ook doet, investeer in jezelf. Er is geen nadere investering die zo waardevol is en die zoveel oplevert.

Ik wil graag weten wat voor jou het verschil heeft gemaakt. Wat zorgde ervoor dat je wel die stap nam, dat je wel bent gaan geloven dat het kon en dat het ook voor jou kon. Vertel het me in de reacties hieronder.

Wat is overdracht, uitleg hoe overdracht werkt

Wat is overdracht?

We spreken van overdracht als je veel heftiger op een situatie reageert dan normaal, doordat de situatie een oude herinnering en patroon triggert. Vervolgens reageer je vanuit de activatie, emotie en manier van denken die

Lees het volledige artikel
Je focus bepaalt hoe je het ziet

Waar focus je op?

Of je het nu hebt over stress, over je droomleven bereiken, of over doorbreken, alles komt neer op de patronen die je hebt. De automatische patronen die bepalen hoe je emotioneel en mentaal ergens op

Lees het volledige artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders