Persoonlijk Leiderschap Training in 5 minuten | Vrij Leven

Persoonlijk Leiderschap Training in 5 minuten

Vind je balans door persoonlijk leiderschap

In de meeste trainingen Persoonlijk Leiderschap leer je allerlei technieken om je leiderschap over jezelf te ontwikkelen. Je leert waar Persoonlijk Leiderschap om draait. Namelijk om discipline, focus, prioriteiten stelen, planningen maken, deadlines en visie. Afhankelijk van welke training je volgt kan hier nog van alles bijkomen, of kan het anders verwoord worden.

Maar als ik heel eerlijk ben, is dit allemaal onzin. Persoonlijk Leiderschap draait er om dat je bereikt wat echt belangrijk voor je is. En dat is veel makkelijker dan je denkt. Je moet alleen weten hoe.

Waarom bereiken sommige mensen hun doelen of dromen wel en anderen niet?

Het antwoord is net zo simpel als logisch: omdat ze een heel sterke reden hebben.

Ons handelen wordt gestuurd vanuit onze emotie. Al onze belangrijke beslissingen worden genomen vanuit ons emotionele brein (limbisch systeem). Het zijn onze emoties die onze drijfveren vormen. Dus hoe sterker je emotie ergens bij, hoe sterker je drijfveer. Anders gezegd, hoe sterker je reden, des te groter is je kans om je doel te bereiken.

Dus om terug te komen op de titel van dit blog:

Persoonlijk Leiderschap Training in 5 minuten

Het enige wat je nodig hebt is dat je weet wat je wilt bereiken. En vervolgens ga je op zoek naar waarom je dit wilt bereiken. Maar let op: je eerste antwoord op de vraag waarom is niet voldoende. Je moet dezelfde vraag nog zeker 2x stellen.

Een voorbeeld: Ik wil meer geld verdienen. Waarom? Zodat ik minder hoef te werken. Waarom? Omdat ik meer thuis wil zijn voor de kinderen. Waarom? Omdat ik mijn kinderen een fijne jeugd wil bieden, met een moeder of vader die er voor ze is als ze die nodig hebben, die aandacht voor ze heeft.

Je ziet, de laatste ‘waarom’ is pas de sterke reden die je nodig hebt om een sterke drive te ontwikkelen. Nu hoef je jezelf alleen nog maar hier dagelijks aan te herinneren.

De training in 5 minuten:

  1. Bedenk wat je wilt bereiken,
  2. Vraag jezelf 3x waarom je dit wilt bereiken,
  3. Schrijf je doel inclusief je reden op een kaart en draag dit altijd bij je.

Dit is de hele essentie van Persoonlijk Leiderschap. Alle andere zaken zijn slechts gevolgen hiervan. Natuurlijk kun je die ook aanleren en sommige trucjes zullen je zeker helpen om je doel te bereiken, maar zonder dit heb je niets aan die trucjes.

In al mijn seminars is dit een essentieel onderdeel. Wat je ook wilt leren, en wat je ook wilt bereiken, het lukt je alleen als je het echt wilt.

Als je weet waarom je dit wilt.

Wat wil jij bereiken? En vooral ook, waarom wil je dit bereiken? Deel het in de comments hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kom je niet van je stress af?

Er is een reden dat stress vaak terug blijft komen. Veel therapievormen verminderen de stress maar gedeeltelijk, of je klachten komen na een tijdje weer terug.

In dit gratis e-book leer je waarom je niet van je stress af komt, en hoe je dit wel lukt!

 
Vrij Leven draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders